Publicitat
Política · 27 de Juny de 2022. 20:17h.

Aragonès ja rebaixa la independència a "viure amb dignitat"

Amb ocasió del Dia per l’Alliberament LGTBI

Aragonès ja rebaixa la independència a "viure amb dignitat"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat  “el compromís” del Govern per fer front als discurs de l’odi i lluitar contra la LGTBIfòbia, en el decurs de l’acte de commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+, que s’ha celebrat a Palau. “Un país no és lliure si no és lliure, i per tant pot viure amb dignitat i amb plenitud de drets, cadascuna de les persones que el formen”, ha explicat. El president ha posat èmfasi en que l’alliberament LGTB+ “no es tracta només del dret a estimar qui tu vulguis, sinó sobre tot del dret a ser. I això és el que hem de reivindicar per construir un país divers”, ha reblat.

El cap del Govern ha recordat aquest ferm compromís de l’Executiu per la igualtat, “amb iniciatives pioneres com el desenvolupament de la Llei d’igualtat de tracte i no-discriminació per protegir per via administrativa davant les situacions de discriminació, o també amb el reforç de la xarxa de punts SAI que estem impulsant com a Govern conjuntament amb les administracions del nostre país”.

Aragonès ha reivindicat que “ens hem de sentir orgullosos d’un país que és divers i de les seves lleis que garanteixen la igualtat de tothom”, ha afegit esmentant també les desigualtats econòmiques que afecten als col·lectius vulnerables. “Necessitem un sistema econòmic que ofereix igualtat a tothom, i d’un sistema de valors col·lectius que permeten a tothom viure tal com és, amb tota la dignitat i els seus drets individuals”, ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tania Verge Mestre, ha defensat durant l’acte que “la lluita pels drets LGBTI+ és i ha de ser una lluita de tothom, perquè estem parlant de drets humans, i els drets humans es defensen en bloc, sense esquerdes”. “Els drets no només son individuals, es garanteixen de manera col·lectiva i s’han de garantir a tots els espais, des de la feina a l’oci o a l’escola”, ha afegit Verge, que ha continuat recordant que la garantia d’aquests drets “ens interpel·la a cadascuna de nosaltres, com a familiars, professionals o companyes. No hem de qüestionar a les persones, no hem de demanar explicacions ni caure en estereotips ni prejudicis que fan tant mal”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 29/06/2022 - 12:07

Ese es un objetivo sencillo de cumplir:

- Dimisión masiva del actual grupo que gestiona el Govern
- Análisi y reestructuracion del contenido didáctico de TODO el material educativo en Cataluña, que comprende historia, geografía, y en contexto, cualquier rama de humanidades, sociales y lingüísticas.

La verdad no se inventa, se explica

#12 Vull el gelat!!!, Chez Titole, 28/06/2022 - 16:56

Els somnis promesos s'en han anat en orris, ens quedem sense independència, sense dret a decidir, sense República, sense gelat de postre i sense dones que seràn dones (ara es veu que deuen ser llangonisses), Pobres de nosaltres, el viatge a Itaca a can pistraus pero amb un full de ruta titulat "campi qui pugui i Mar...ón el último".

#11 pepe, andorra, 28/06/2022 - 10:47

pues como hagamos como los del stonewall en 1969 lo llevas claro, aquello fue una rebelion contra la injusticia, la mafia y la corrupcion, lo de menos es q fueran homosexuales, lo importante es q eran personas reprimidas por el estado por la razon q sea q se rebelaron, como deberiamos hacer ahora pero no con violencia si no con la objecion fiscal.

#9 Marc de Vich, Vich, 28/06/2022 - 08:11

A veces me pongo en la piel de sus seguidores, y me digo, que pensaran, un día dice una cosa y al siguiente dice otra, pero bueno a sus seguidores, por muy corticos que sean, bien colocados los tiene. Pero no caen que cada año hay menos empresas, y entra menos dinero, y para un simple proyecto de carretera se han de buscar una ingeniería de Madrid

#8 Chymo Bailo, Vallirana, 28/06/2022 - 07:10

Los pueden proponer, porque las Direcciones de los centros, escuelas de primaria e institutos y demás, gracias al Decreto de Direcciones.
Democracia cero en los centros educativos, que se sepa.
Déjense de rollos diversos, igualdad, fraternidad y libertad quedan en conceptos carentes de valor porque no se lucha por ello.