Política · 2 de Juny de 2020. 21:28h.

Aragonès nega "criteris ideològics" en els experts escollits pel Govern

Entre els noms elegits hi ha Tatxo Benet, un exdiputat de JxSí, un periodista proper a CiU i un dirigent de Demòcrates

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimarts durant la presentació del grup de treball "Catalunya 2022" que la composició dels experts que en formaran part no s'ha basat "amb criteris ideològics" sinó que "s'ha anat a buscar el talent". Malgrat les paraules d'Aragonès, entre les 30 persones que lideraran el projecte hi ha un exdiputat de JxSí, el conductor d'un acte de CiU i un membre de Demòcrates.

"Un grup que la seva pròpia composició explica clarament que estem davant d'una iniciativa que supera l'àmbit del propi Govern, supera fins i tot els àmbits ideològics del propi Govern, no hem anat a preguntar amb qui es té simpatia i amb qui no, sinó que s'ha anat a buscar talent posat al servei del país" ha assegurat Aragonès. Tanmateix, en la llista figura l'empresari Tatxo Benet, que mai ha amagat el seu suport al procés.

Benet és soci de Mediapro i recentment ha invertit en l'obertura la llibreria Ona a Barcelona. El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar aquest dissabte la nova llibreria i es va fotografiar amb l'empresari.

taxu.jpg

L'economista Oriol Amat, una de les persones escollides pel Govern per "dissenyar aquest futur nou", va ser diputat al Parlament per la llista Junts pel Sí des del 2015 al 2017.

El periodista i expert en comunicació Jordi Sellas, que també figura al llistat d'experts, va ser el conductor d'un acte de CiU al pavelló de l'Illa de Barcelona el novembre de 2012 per donar suport a l'aleshores candidat Artur Mas. Josep Maria Martorell, que va ser portaveu de Demòcrates de Catalunya, també apareix al llistat d'experts proposat pel Govern.

L'Executiu català ha aprovat aquest dimarts la creació del Grup de Treball Catalunya 2022 amb l'objectiu "d'organitzar i encapçalar la sortida de la crisi del coronavirus" i "dissenyar una estratègia de reconstrucció del país".

El president Quim Torra amb l'empresari Tatxo Benet
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Galba, Barcelona, 04/06/2020 - 06:56

Algunos os acordaréis:

"Arfonso, colocanos a toos!!"

Pues eso.

#11 Galba, Barcelona, 03/06/2020 - 20:18

Ens hem de pendre en serio que a Catalunya hi ha 400 experts en les mes diferents materies? Déu n'hi dó.

Per cert, Napoleò. quan volia resoldre un problema triaba a un home, quan no volia que es resolgues creaba una comissió. L''acudit es massa facil, pero cal fer-lo: Torra no es Napoleò.

#10 Masias , Mis posaderas , 03/06/2020 - 12:26

El Chiringuito, el chiringuito
El Chiringuito, el chiringuito
Yo tengo un chiringuito
A orilla de la playa
Lo tengo muy bonito
Y espero que tu vayas.
El Chiringuito, el chiringuito
El Chiringuito, el chiringuito
Las chicas en verano
No guisan ni cocinan
Se ponen como locas
Si prueban mi sardina.....

#9 Experts de confiança, Girona, 03/06/2020 - 10:32

Llistat d'els experts nomenats: El meu cunyat, el seu nebot, la meva tieta, el padrí del nen, la meva sogra (que fa unes truites de colló de mico), la germana mamelluda del veí, el profe de la nena que ens deixa el xalet, etc. tots plegats d'una solvència de cal deu i tots de la ceba com manen el cànons. El marit de la Pilar encara no ha trucat,

#8 Masias , Mis posaderas , 03/06/2020 - 10:18

Echo en falta a la estelada Maria Lapiedra como experta en francés y otras lenguas