Publicitat
Política · 21 de Maig de 2021. 16:07h.

Aragonès oblida el seu avi franquista

El president sí que ret homenatge al primer regidor d'ERC a Pineda de Mar després del franquisme

Aragonès oblida el seu avi franquista

Josep Aragonès i Montsant va ser escollit alcalde a les Eleccions Municipals de 1979

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una menció especial al primer regidor d'ERC a Pineda de Mar després del franquisme, Pere Horta, durant la seva intervenció en la sessió plenària d'aquest divendres. Aragonès, però, ha evitat mencionar el seu avi, Josep Aragonès i Montsant, que va ser el darrer alcalde de la localitat durant el franquisme. Josep Aragonès va accedir al càrrec l'any 1966 tot i que després va repetir ja en democràcia en les llistes de CDC fins al 1987.

"I una segona menció personal, a una persona que, probablement sense saber-ho i probablement inconscientment, des de fa molts i molts anys va ser per mi un referent polític i personal: el primer regidor d'Esquerra Republicana a Pineda després del franquisme, en Pere Horta. En Pere Horta, que va morir fa tres anys, era una persona estimada, que encarnava, amb la seva manera de fer, amb la seva professionalitat -era sanitari, era metge– i amb les seves actuacions quan va ser regidor a l'Ajuntament..., encarnava aquests valors republicans" ha manifestat durant la seva intervenció.

"Bon amic meu, de la família, probablement ell no era conscient de l'admiració que generava i que em va portar a veure la gent d'Esquerra Republicana, gent honesta i amb aquests valors. Avui m'hagués agradat que ens hagués pogut acompanyar" ha dit.

En el llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic" escrit per Magda Gregori, Aragonès explica que el seu avi, de qui diu que té pocs records, a més d'alcalde va ser un destacat empresari tèxtil de la comarca.

"L'avi va ser el darrer alcalde franquista de Pineda o el primer de la democràcia. Va ser-ho des del 1966 fins al 1987. De fet, l'avi va morir en un accident de trànsit quan jo tenia deu anys, i el recordo molt més com a avi que no pas com a alcalde" assegura.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 Ojotuerto, Calafell tab, 23/05/2021 - 23:16

Jijijijijij....... El Avi Aragones.....Sí va a passar......jijijijoojojojikojijijij

#15 David, FOLGUEROLES, 22/05/2021 - 10:32

El tal Aragonés sería capaz de matar a su padre por los ciento y pico mil euros que cobra al año. De hecho ya lo está demostrando con su abuelo, que de hecho no existe para él.

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/05/2021 - 01:52

"..el primer concejal de ERC en Pineda tras el franquismo, Pere Horta con sus actuaciones cuando fue concejal en el Ayuntamiento..., encarnaba estos valores republicanos ha manifestado"


I quins valors encarnaba el seu fototropic, mil.lionari i defraudador fiscal pare ?

#13 Decebut, bcn (tbn), 22/05/2021 - 01:15

Nadie tiene culpa de tener un abuelo franquista. Pero unos están donde están porque han tenido un abuelo franquista y otros estamos donde estamos porque no lo hemos tenido.

Se mean encima nuestro y nos dicen que está lloviendo.

Viva Tabarnia libre!

#12 Decebut, bcn (tbn), 22/05/2021 - 01:09

Doncs, una mica de memòria històrica!