Publicitat
Política · 26 de Març de 2021. 11:32h.

Aragonès promet “una nova Catalunya”

“Justa, pròspera, feminista i plenament lliure”

Aragonès promet “una nova Catalunya”

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, en el seu discurs, ha remarcat que “estic preparat i tinc tota l’energia” per ocupar el càrrec. Aragonès ha promès “una nova Catalunya que ha de ser justa, pròspera, feminista i plenament lliure”.

Entre els seus objectius ha esmentat “afrontar amb total determinació les urgències i desigualtats socials provocats per la pandèmia, impulsar la reconstrucció econòmica i encaminar la resolució política del conflicte amb l'Estat a través de l'amnistia i l'autodeterminació”.

“Catalunya és una nació”, ha repetit en diverses ocasions, a més de considerar que “afirmar que som una nació i un sol poble és l'antídot que tenim davant dels discursos de la por”. “La llibertat individual no és plena si no es permet la llibertat col·lectiva”, ha indicat.

Aragonès també ha reclamat una Catalunya “feminista” i ha assenyalat en aquest sentit que “hem d’enterrar el patriarcat”. Igualment ha demanat “que el català recuperi el paper central de llengua de trobada” i ha fet una crida a “superar el victimisme en cercle que ens fa petits”.

El líder d’ERC veu una “crisi democràtica que amenaça de cronificar-se” i ha lamentat la “incapacitat de l’Estat espanyol de donar una sortida democràtica al conflicte”. Ha apostat per un “referèndum d’autodeterminació, és una fórmula justa, democràtica i senzilla de resoldre el conflicte”.

També s’ha referit a Vox i ha advertit sobre “l’amenaça de l’ultradreta desacomplexada que al Parlament, formacions que fomenten l’odi”. “Ens oposarem sempre al discurs de la por i la discriminació del feixisme”, ha remarcat.

Aragonès ha recordat que “Hem superat el 50% per avançar amb tota la fermesa cap a la República catalana” i ha recordat a JxCat que “hem de superar les malfiances”. També ha agraït a la CUP la seva “generositat i empatia” per arribar a un acord. Ha insistit que intentarà convèncer JxCat i els Comuns. De la mateixa manera ha apuntat que “em comprometo a sotmetre’m a una qüestió de confiança a mitja legislatura”.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#40 Marti, Palafrugell, 27/03/2021 - 19:53

Mismos perros y mismos collares. Como para confiar en este pandilla de potuls.

#38 borderline, minorisa, 26/03/2021 - 23:52

Tu abuelo estará orgulloso de tí, vaya vergüenza de niñato, y vaya vergüenza de país, soy de manresa y he visto varios de éstos poniendo lazis amarillos como si no hubiese un mañana, por donde poco después iba a pasar la volta ciclista, que pena, pero que coño tienen en la almendra? Nunca hubiese imaginado lo simplones que son, lo intuía per

#37 mafiosos, Dinamarca del sud, 26/03/2021 - 23:42

pedro el maño eres una pena de niñato, pero peores son los que te hagan presidente. Ha ganado illa, igual que ganó Arrimadas, tramposos, que soys unos tramposos, dáis pena, hoy por primera vez en mi vida he escuchado indepres en el rac1 hasta los webs de vosotros y vuestras mentiras, os odiais y todo el mundo lo sabe, cuatro años más de miseria

#35 VRaptor, Alicante, 26/03/2021 - 19:50

Prometiendo lo que ha prometido entiendo que quiere decir que regresan al constitucionalismo y abjuran de las malignas ideas secesionistas. Felicidades a Cataluña y a todos los catalanes,

#34 joan, manresa, 26/03/2021 - 18:43

Tinu.)uns manaments per cumplir..,la CUP el te agafat per els ...picarols..,( no sabem a qui ens recorda...),com pot promete aquesta nova Catalunya ,supervisat per anti sistemas ..,anticapitalistas i revolucionaris encolats en el passat...?lar que si es axó lo que Vostè vol a escollit lo milloret..,pro no s'enganyi..,axó no serà cap primavera!

#34.1 Decebut, bcn (tbn), 26/03/2021 - 20:49

Anem tots ben arreglats, Joan... tan els indepes com els no indepes... Ens han tocat tots els números de la rifa.