Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2021. 11:30h.

Aragonès proposa cordó sanitari contra Vox

Reclama als partits “que no comparteixin res amb aquest nou feixisme”

Aragonès proposa cordó sanitari contra Vox

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat Vox de “feixisme” durant el ple del Parlament després que Ignacio Garriga hagi denunciat el “silenci” del Govern davant l’agressió d’un grup de “menas” a una “treballadora” de la Cambra.

També li ha retret que l’Executiu faci crides a desobeir la sentència del Suprem que dictamina que el 25% de les classes a les escoles de Catalunya han de ser en castellà. “Vostès permeten que l’espanyol sigui perseguit a les aules”, li ha etzibat. Finalment, ha reivindicat l’article 155.

“Ara no em dirigiré al senyor Garriga, em dirigiré a la resta de grups de la cambra”, ha replicat Aragonès. “Aquells que els hi riuen les gràcies i consideren que s’ha de parlar amb tots els grups sense exclusió que tornin a escoltar aquest discurs”, ha demanat.

“Nosaltres defensarem el dret de tothom a viure en aquesta terra en llibertat de drets, siguin provinents de Catalunya, de Múrcia o d’Andalusia. Però també siguin provinents del Marroc, de l’Europa de l’est, del Pakistan o d’Amèrica llatina”, ha dit.

"Demano als demòcrates de la cambra que no comparteixin res amb l'extrema dreta. Que no comparteixin res amb aquest nou feixisme que intenta posar el verí de la divisió al nostre país”, ha afegit.

“L’únic que divideix al nostre país és la desigualtat d'oportunitats, la violència contra els més febles que encara s'exerceix, en forma de violència masclista o racista”, ha argumentat.

Aragonès ha reclamat als grups polítics “que ningú tracti amb aquells que volen suprimir no només aquest Parlament, sinó que el que volen és tancar aquest Parlament per acabar amb els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya”. “Demostrem que ells són un absoluta minoria”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#66 BEJOTA, bcn, 02/12/2021 - 14:51

VOX ES UN PARTIDO CONSERVADOR DE MANUAL COMO EL REPUBLICANO (USA) O TORY (U.K.) ELIMINAR LAS AUTONOMIAS . VOTADAS POR MAYORIA ,SERIA IMPOSIBLE Y PELIGROSO .LAS DEMAS ,JUNTO CON LAS COMPETENCIAS OBTENIDAS MEDIANTE CHANTAJE,SON REVISABLES.

#65 BEJOTA, bcn, 02/12/2021 - 14:50

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#64 Argonauta, Argos, 02/12/2021 - 14:50

Si un día me acuesto sin que alguien me haya llamado "facha", no se, es como que me falta algo... ;-)

#63 Miquel, Cubelles, 02/12/2021 - 08:50

Está claro que estos politiquillos de la Gene además de no gobernar le están haciendo la campaña a Vox.

#62 Pepón, Bcn, 01/12/2021 - 23:10

Fascistas eran los hermanos Badía, asesinos de sindicalistas, a los que el Oriol el Orondo rinde homenaje anualmente.