Política · 27 de Setembre de 2022. 13:11h.

Aragonès proposa un "acord de claredat" com el Canadà

Catalunya sí que es Pot ja va proposar el 2014 un referèndum pactat

Aragonès proposa un "acord de claredat" com el Canadà

Aragonès, durant el seu discurs (Foto: Parlament (Sergio Ramos Ladevesa)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha proposat a la cambra un "acord de claredat democràtica" amb l'Estat, com el fet al Canadà, per intentar que Catalunya pugui votar durant el seu mandat en un "referèndum efectiu". "Un acord que identifiqui quan i com Catalunya pot tornar a exercir el dret a decidir. Com han fet el Canadà i el Quebec", ha defensat. Catalunya sí que es Pot ja va demanar el 2014 un referèndum pactat.

"Com més gran sigui el consens, més força tindrà Catalunya en la seva negociació amb l'Estat i a ulls de la comunitat internacional. Aquesta és la via més ràpida per tornar a votar, perquè parteix dels aprenentatges de la tardor del 2017", ha manifestat.

Aragonès ha manifestat que "avui existeix una amplíssima majoria de catalans i catalanes que volen decidir el seu futur en un referèndum". "Hem d'acabar amb la repressió i hem de construir el camí per fer el referèndum efectiu", ha subratllat.

"El referèndum on tothom se senti cridat a participar, els que són independentistes i els que no ho són; el referèndum on totes les parts reconeguin el resultat i es pugui implementar la voluntat de la ciutadania; i el referèndum que reuneixi tota la legitimitat a ulls de la comunitat internacional", ha sentenciat.

Aquesta proposta del president de la Generalitat arriba després que la presidenta del Parlament suspesa i líder de Junts, Laura Borràs, manifestés en una entrevista a TV3 que "el referèndum ja està fet, és el de l'1-O, és mandat a implementar".

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#53 bejota, BCN, 01/10/2022 - 13:42

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, EN EL 14-F 2021 PORQUE la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!.

#52 Tirant, Barcelona, 28/09/2022 - 20:48

La posició dels constitucionalistes en aquest assumpte, si arribés a produir-se fins i tot amb un T.C. sota les ordres de Sánchez, ha de ser lògica i clara: ANSTENCIÓ ACTIVA denunciant l'abolició de la base de la nostra Constitució per la porta del darrere. No participar al frau.

#51 Kropotkin, Bic, 28/09/2022 - 16:32

¿A que se refiere el patufet? ¿A quienes han chorizado en TV3, Banca Catalana, la Generalitat? Jua, jua, jua,...

#49 Molta roba i poc savò, Barna, 28/09/2022 - 09:59

Parlar per no dir res, ni referendums ni repúbliques ni independències, ni òsties, la poltrona i poca cosa més. Els tallatroncs del Nord ja tenen els "fueros" que els varen regalar els reis de Castella quan eren quatre tribus escampades per les Vascongades. Els "nostres" fan com els gossets llepacriques, borden i es pixen arreu..

#47 LoisA, Tabarnia, 28/09/2022 - 08:29

Exacto Protágoras, con la ley de claridad , Catalunya divisible. Ejemplo porqué Pallars Sobirá, Besalú, Ripoll...no pueden pensar en tener más visibilidad como territorio y no aceptar que fueron absorbidos y anulados como territorio? O Tarragona?