Publicitat
Política · 12 de Gener de 2022. 20:26h.

Aragonès rebaixa el to a Madrid

Diu que Villarejo no té “credibilitat” l’endemà d’amenaçar l’Estat amb accions legals

Aragonès rebaixa el to a Madrid

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un acte del Club Siglo XXI a Madrid, s’ha referit a les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo i ha dit que “la credibilitat del personatge ja es manifesta per ella mateixa”. “No tinc elements que em portin a sospitar de l´Estat”, ha reconegut.

Aragonès, però, va afirmar ahir en el seu compte de twitter que “he demanat als serveis jurídics de la Generalitat que estudiïn aquestes declaracions i les accions legals pertinents que es puguin emprendre”.

Tot i això, el president català ha considerat que “davant d´unes declaracions d´aquesta gravetat crec que cal actuar amb la màxima transparència”. En aquest sentit, ha dit que atesa la poca credibilitat de Villarejo "no hi hauria d'haver cap problema per una comissió d'investigació al Congrés".

També li han preguntat pel lema ‘Espanya ens roba’, amb el qual es va fotografiar anys enrere quan era el líder de les JERC. Aragonès ha fet autocrítica i ha reconegut que “segurament no explica bé el que volíem transmetre”. “Hi ha un dèficit en el finançament que és responsabilitat de les institucions de l’Estat i no del poble”, ha matisat.

Finalment, ha assegurat que “a Catalunya no hi ha un conflicte lingüístic”. “Si Puigdemont torna a Catalunya sense risc de ser detingut jo seré feliç. Els lideratges en democràcia es resolen a les urnes”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 BEJOTA, bcn, 15/01/2022 - 21:27

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#22 jordi, santa coloma de gramenet, 13/01/2022 - 19:36

COM ?????? CONFERENCIA A MADRID ???????? AMB PRENSA I MINISTRES DEL GOVERN CENTRAL ??????
PERO, NO HO ENTENC, L´ESTAT ESPANYOL NO ERA UN ESTAT REPRESSOR SENSE LLIBERTATS ??
NO HO ENTENC .......

#21 bejota, bcn, 13/01/2022 - 17:57

Como le comente en un acto suyo en la Sagrera ,ni en Rusia ,China o USAles habrian permitido un 1-O.

#20 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 13/01/2022 - 16:42

Si, bajará el tono, pero en Twitter la maquinaria de propaganda ya ha divulgado la fake news por toda Europa minutos más tarde, junto con sus acusaciones y los de otros consejeros de la Degene, haciéndose eco del "Spain is a Fascist State", y demás consignas separatistas.

Tendrán que desenredar bien el tema,ya se les subestimó una vez.

#19 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 13/01/2022 - 14:42

Y estos son los que nos prometieron llevarnos a la paradisiaca Dinamarca del Sur en el avion privado del Guardiola, un avi Florenci a cada uno y un baño gratuito en la piscina de la señora Rahola

No me quiero hacer pesao con lo del Berlanga pero vosotros mismos.