Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2021. 14:48h.

Aragonès rebutja els acords de la bilateral com a "moneda de canvi"

El president assitirà a la mesa de diàleg per reclamar "l'amnistia i el referèndum"

Aragonès rebutja els acords de la bilateral com a "moneda de canvi"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit al president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, que els acords que es puguin acordar en la comissió bilateral "no seran la moneda de canvi" per "no abordar el conflicte polític" entre Catalunya i Espanya.

Aragonès ha qualificat d'"insuficient" el resultat d'aquesta comissió perquè vol els 56 traspassos pendents, i ha advertit a Sánchez que aquests "no són, ni poden ser, ni seran, la moneda de canvi per no abordar el conflicte polític amb l'amnistia i el referèndum".

El president ha tret pit per aconseguir que la relació amb l'executiu espanyol sigui "d'igual a igual" i ha confirmat que assistirà presencialment a la reunió de la taula de diàleg al setembre. "Anem amb la màxima ambició, per això serà difícil. No renunciarem a res", ha dit.

Pere Aragonès ha dit en aquest sentit que "a la taula de negociació la Generalitat defensarà la seva posició: amnistia i l'autodeterminació, fi de la repressió i un referèndum per decidir el futur de país".

Finalment, ha detallat que intensificarà les reunions i les trobades "discrets" amb els partits i entitats independentistes per arribar junts a la reunió de setembre. A més ha assenyalat que qualsevol acord que surti de la "taula de diàleg" haurà de comptar, posteriorment, "amb l'aval de la ciutadania de Catalunya amb el vot".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 bejota, bcn, 06/08/2021 - 12:01

PUEDES DICIR MISA ,FRANQUISTA ARAGONÉS, LO QUE CUENTA ES QUE EL SEPARTISMO HA PERDIDO CASI 700 MIL VOTOS EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.

#2 happy , esplugues , 03/08/2021 - 17:31

el nacionalismo estaba derrotado politica, social y judicialmente en Cataluña, la política del PSOE/PSC le ha vuelo a dar esperanzas y fuerza con una actuación absolutamente irresponsable. Sea por la necesidad de votos en madrid o porque se lo creen, han vendido a los no nacionalistas catalanes, incluidos a sus votantes.

#1 Carlos Gomez, murenu de la serra, 03/08/2021 - 15:12

I que s´en sap del taxista marroqui ?

I del fruiter paqui del Baños ? i del U.S. Department of State ?