Publicitat
Política · 30 de Juny de 2021. 09:51h.

Aragonès rebutja un nou Estatut

"Els que volen seguir formant part de l'Estat han d'atrevir-se a un referèndum"

Aragonès rebutja un nou Estatut

Pere Aragonès durant l'entrevista a Catalunya Ràdio

La trobada d'ahir entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès va definir que la taula de diàleg sobre el conflicte polític català es reactivarà a partir de la tercera setmana de setembre a Barcelona. El president de la Generalitat ha negat la possibilitat de reformar l'Estatut com a solució del conflicte i ha insistit en l'autodeterminació. "La nostra proposta és un referèndum. Els que volen seguir formant part de l'Estat han d'atrevir-se a un referèndum", ha declarat Aragonès aquest matí a Catalunya Ràdio.

Pere Aragonès també ha parlat sobre la decisió del Tribunal de Comptes, que ha sancionat als líders independentistes amb més de 5,4 milions d'euros. "Tenim una decisió que pot suposar el patrimoni de moltes famílies, necessitem treure tota la pressió." "Estem en una situació de repressió. El govern espanyol és conscient que aquesta situació de repressió dificulta una situació pactada", ha explicat el president de la Generalitat.

Aragonès ha repassat la polèmica amb el Rei, després que el president i Felip VI coincidíssim en el sopar inaugural del Mobile World Congress. "Pràcticament no va haver ocasió de parlar. Jo saludo tothom, fins i tot amb qui estic a les antípodes", ha comentat Aragonès, que també ha volgut assenyalar al borbó com a un dels culpables de la "repressió". "Sense el seu discurs després de l'1 d'octubre no hauríem viscut aquesta repressió", ha conclòs el president.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 happy, esplugues, 01/07/2021 - 09:59

Esto va de soberanía no de consultas, de contarnos o de atrevimientos. Nos quieren timar pero un referéndum es como jugar a cara y cruz con trampa. Solo se juega hasta q sale lo q quieren los separatistas, luego ya no vuelve a haber mas partidas.

#26 David, Santa Margarita de Montbui, 30/06/2021 - 19:05

Fácil cuestión, como comunidad rebelde se levanta el autogovern y pasa a ser una dependencia del Estado, todas sus competencias pasan al Estado y el propio Estado es el que controlará todos sus organismos, lo mismo que haría Francia con cualquier Departamento

#25 Protágoras, bcn.España, 30/06/2021 - 17:40

Se bebería preguntarse a los españoles en un referendo si desean seguir manteniendo el sistema autonómico o quieren un modelo centralizado como el de Francia. Si la mayoría vota por el modelo francés asunto resuelto; los nacionalistas tan demócratas ellos, acatarían sin rechistar la voluntad mayoritaria de las urnas.

#24 joan, manresa, 30/06/2021 - 16:15

tinu.)cosses..primera, un referèndum es pot guanyar pro tambe perdre....,i en aquets moment si es una miqueta despert ,hauria de veure que el perdrien...,no han fet cap amic precisament..,are sa de obrir els ulls i veure la realitat.,no fotre el saltimbanqui.,segona ,lo intel·ligent fora, recuperar l'antic Estatut.,AMB TOTS ELS SEUS ARTICLES..

#23 joan, manresa, 30/06/2021 - 16:09

El Casal, obrint la seva paradeta des de Moro-L'andina..---Sr.Pre sident..,Ya deu saber o hauria de saber.., que no es pot dir mai..,"d'aquesta aigua no en beuré.."...,del contrari tindrà molts escanya-colls....,Sr.President..,no parli amb nom de tots els catalans...,comença ya a ser hora de posar els punts sobre las Is,,,.Li direm dugués ( cos