Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2021. 19:01h.

Aragonès rebutja una consulta a tota Espanya

"És la ciutadania de Catalunya la que ha de decidir lliurement quina relació vol tenir amb l'Estat"

Aragonès rebutja una consulta a tota Espanya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat una consulta a tota Espanya i, en una entrevista al programa de TVE-Catalunya "Fora de plató", ha assegurat que "el nostre plantejament és un referèndum sobre la independència".

Aragonès ha deixat clar que ha de ser "la ciutadania de Catalunya la que decideixi lliurement quina relació vol tenir amb l'Estat i si vol ser un estat independent o no". "La lluita sobre la independència per aquest no s'acabarà si no ens rendim i no ens rendim", ha sentenciat.

Preguntat per què faria si el Govern espanyol els hi trasllada una proposta alternativa de referèndum, el president ha dit que "en aquests moments de proposta de referèndum només n'hi ha una que és 'independència sí o no' i ha afegit que "és la manera que un referèndum serveixi per resoldre les qüestions". "No hi ha cap proposta sobre la taula o una proposta de referèndum d'altres opcions", ha conclòs.

Finalment, Pere Aragonès ha supeditat la seva disposició a assolir acords amb el PSC al fet que els socialistes donin suport a un referèndum sobre la independència de Catalunya. "Seria important", ha dit, que "totes les forces polítiques que volen tenir un projecte de futur per a Catalunya acceptessin simplement que els ciutadans de Catalunya puguin decidir el seu futur a les urnes".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Galba, Barcelona, 30/11/2021 - 13:54

Se equivoca. Habría más votos en favor de la independencia de Catalunya en España (donde están hasta los cojones de nosotros) que en Catalunya (donde lo que estamos es hasta los cojones de los independentistas).

#13 Tabarnés puro, Barcino, 30/11/2021 - 13:10

Y sobre mi casa decido yo. Así que decido que paso de pagar los impuestos a la Degeneralidad que después la derrocha en chupones y chorradas, o peor aún ofensas, que ni las quiero, ni me solucionan nada, ni me sirven para nada. Prou chupópteros!!!

#12 BEJOTA, BCN, 30/11/2021 - 12:04

Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido"
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona.

#11 Serviilia, Cabrera de Mar, 30/11/2021 - 06:36

En el fons, és el que voleu: que us facin fora perque estan tips de vosaltres i no teniu el que s'ha de tenir per marxar; però això no passarà, el que vindrà és el dia en que els ciutadans de Catalunya estiguin farts de vosaltres i us enviin a casa d'una gran patada, inútils que només serviu per plorar.

#10 Santi F., BCN, 30/11/2021 - 00:36

Entonces la ciudad de Barcelona debería poder decidir la relación que tiene con el resto de Catalunya?
Tabarnia al poder!