Publicitat
Política · 17 d'Octubre de 2020. 12:11h.

Aragonès reclama ajornar impostos

L'IVA, Societats i cotitzacions dels afectats per les restriccions

Aragonès reclama ajornar impostos

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que l'Estat ajorni el pagament de l'IVA, l'impost de societats i les cotitzacions de la Seguretat Social a les empreses afectades per les noves restriccions encaminades a aturar la proliferació del coronavirus.

Aragonès, en una carta enviada al cap de l'Executiu espanyol, li exigeix la moratòria d'aquests impostos després que la Generalitat apliqués el tancament de bars i restaurants, la limitació el comerç i la prohibició de reunions de més de sis persones durant els propers quinze dies per aturar l'increment d'infeccions.

"Aquesta és una exigència urgent, que si depengués de nosaltres, ja hauríem pres, i que sumem a la necessitat no atesa d'ajudar econòmicament els pares i les mares que no poden treballar perquè han d'atendre menors en quarantena preventiva", afirma Aragonès a la carta, on demana prendre les "mesures necessàries" per evitar que hagin de tancar empreses a causa de les restriccions adoptades per frenar el patogen.

Aragonès també trasllada al president espanyol Pedro Sánchez que "no tindria cap mena de sentit que l'Estat continuï cobrant impostos com si no passés res, quan moltes empreses no poden operar amb normalitat" i demana complementar l'ajuda econòmica facilitant la moratòria del pagament de préstecs i dels subministraments bàsics.

"Una de les mesures més destacades i amb una derivada econòmica de major calat és la de limitar l'activitat de bars i restaurants a servir, únicament, menjar per emportar durant els propers 15 dies" apunta el vicepresident. "Rere aquesta mesura no hi ha cap altra voluntat que contribuir a limitar les interaccions socials en uns espais on, malgrat el gran esforç dels professionals, la ciutadania es relaxa en excés i facilita la propagació de la pandèmia" explica.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#24 Sergi Sergio, Barcelona, 18/10/2020 - 12:42

Y nos lo dice el Aragones, sin ponerse colorado, ese que en Abril en plena pandemia nos metio el subidon del Impuesto de Sucesiones, a la vez que subian los sueldos y pensiones del President, Consellers y altos cargos, ole tu, asi con toda la jeta.

#22 Sergi Sergio, Barcelona, 18/10/2020 - 10:31

Estos de ERC con Aragones y Verges a la cabeza son impresionantes, cierran todos los bares y restaurantes de Catalunya (en el resto de España todos abiertos) y ahora dicen que el Estado asuma los costes de su decision unilateral, vamos lo de siempre, un morro que se lo pisan.

#21 Ojotuerto, Calafell.tab, 18/10/2020 - 10:27

A los negocios cerrados la Generalitat les seguirà cobrando el Canón del Aigüa que no gastan ???? Y los impuestos municipales ???? Y las tasas locales ???? Porqué ese querer exterminar bares y restaurantes, mientra mezquitas abiertas ???.

#19 Alex, BCN, 18/10/2020 - 00:22

Pero estos no eran solventes para hacer su propia republica y entrar en la union europea? jajajajajaja

#18 Ojotuerto, Calafell.tab, 17/10/2020 - 21:52

Las pensiones y privilegis vitalicios y hereditarios a conyuge e hijos. Gafas, o dentista pueden estar extendido entre las administraciones locales de Tractoria y xarxas de municipis. Tabarnia no puede pagar. El Censo de votantes ahoga a Tabarnia. Tabarnia is not Catalonia. No fraudes censales para elecciones!. Dinero de Corinavirus para robar