Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2022. 19:42h.

Aragonès recupera el dret a decidir de Mas

"Una amplíssima majoria que vol que aquest país decideixi el seu futur"

Aragonès recupera el dret a decidir de Mas

El president del Govern, Pere Aragonès, ha defensat aquest dilluns el "dret a decidir", com ja va fer l'expresident de la Generalitat Artur Mas en una conferència a l'auditori del Fòrum el novembre de 2014. Aquest dilluns, Aragonès ha seguit una línia similar durant la seva conferència des de la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya, amb motiu del primer aniversari de les eleccions del 14-F.

mas.png

Aragonès ha afirmat que "hem d'exigir al govern de l'Estat que demostri el seu compromís democràtic", per això, considera que l'Executiu de Pedro Sánchez ha de fer "una proposta política", si no creu que "estarà obrint la porta de la dreta i de l'extrema dreta".

"En el moment que la democràcia s'ha consolidat a Espanya, amb pocs anys s'ha evidenciat que la forma d'entendre el país que tenim a Catalunya no té cabuda amb la forma com s'entén i identifica la mateixa Espanya", ha manifestat.

Creu que "l'esquerra espanyola ha de triar si vol completar la reforma democràtica pendent que inclou el reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat i, per tant, de l'existència del dret a decidir o es limita a representar una esquerra conservadora, immobilista i conformista, acomplexada davant l'amenaça de la dreta de sempre".

El president de la Generalitat ha afirmat que "cal cohesionar-nos de nou a partir dels consensos que ens defineixen com a país" i ha emplaçat a la "mobilització social", ja que hi ha una "amplíssima majoria que vol que aquest país decideixi el seu futur". "La Catalunya sencera que volem construir inclou a tothom", ha afirmat.

Aragonès creu que cal utilitzar "tota l'energia que tenim per consolidar-nos com la societat més innovadora i avançada de l'Europa del Mediterrani". "Avui liderem el creixement econòmic. Avui liderem la creació de llocs de treball. Avui tornem a batre rècords d'exportació. Per això som atractius per les inversions estrangeres", ha afegit.

D'altra banda, el president del Govern ha assegurat que "la immersió és un model d'èxit". "Cal garantir el català com la llengua que ofereix més oportunitats laborals i culturals i, sobretot, com la llengua que garanteix viure realment en una societat plurilingüe", ha explicat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Catalonia, Barcelona, 15/02/2022 - 13:30

Com els agrada perdre el temps rebobinant amb grans diloqüències

#29 bejota, bcn, 15/02/2022 - 12:29

LA CONSTITUCION EN CATALUÑA FUE VOTADO POR EL 90% EN TODAS LAS PROVINCIAS CON LA MÁS ALTA PARTICIPACIÓN DEL ESTADO.
NO TIENEN LEGALIDAD .
NO TIENEN LEGITIMIDAD .
NO TIENEN APOYO INTERNACIONAL .
Y , SOBRETODO, NO TIENEN RAZÓN.

#28 bejota, bcn, 15/02/2022 - 12:27

VOTOS SEPARATISTAS PERDIDOS DEL 2017 AL 2021 :-643.46El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, EN EL 14-F 2021 PORQUE la secesión ya no les ilusiona, .Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA".NO COMMENTS!

#27 miguel angel gomez repiso, valladolid, 15/02/2022 - 12:22

Si que decida el futuro de Catalunya en España, a Catalunya no le comviene ser independiente por muchas razones y motivos una ellas es que todas las empresas fuertes de catalunya se maracharian fuera, y es to si les reconocerian la Union Europea, Sinceramente si en Catalunya se comvocaran Elercciones ganaria el NO.

#26 David, Mataro, 15/02/2022 - 11:29

Vox, vox, vox y solo vox. Es lo unico que acabara para siempre con el separatismo catalan.