Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2022. 21:39h.

Aragonès se'n va a Nova York per anunciar una Assemblea pel Clima

El president no aconsegueix reunir-se amb l'alcalde de la ciutat

Aragonès se'n va a Nova York per anunciar una Assemblea pel Clima

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat a Nova York que el Govern aprovarà la creació de l’Assemblea Ciutadana pel Clima per debatre els reptes de Catalunya davant el canvi climàtic i formular propostes per afrontar-los.

El cap de l’Executiu ha explicat que serà un “mecanisme de participació ciutadana”, que segueix l’exemple de països com Escòcia, Àustria, Irlanda, Alemanya, França o el Regne Unit.

Segons ha explicat Pere Aragonès en declaracions als mitjans de comunicació, l’Assemblea Ciutadana pel Clima tindrà per objectiu “afavorir el consens amb la ciutadania en la gestió i la lluita conta el canvi climàtic a Catalunya, tenint present que comportarà canvis en tots els àmbits, econòmic, ambiental, paisatgístic, educatiu, social, i que necessita de la màxima participació”.

Pere Aragonès ha explicat que l’Assemblea “servirà per debatre els reptes de Catalunya davant del canvi climàtic i formular propostes conjuntes per afrontar-los”. Estarà integrada per entre 100 i 150 persones, escollides de forma aleatòria per sorteig “i conformaran una mostra representativa de tota la població catalana”.

D'altra banda, Aragonès no ha aconseguit tampoc reunir-se ni amb l'alcalde de la ciutat ni amb cap polític nord-americà. Aragonès s'ha trobat amb el president del Consortium for Sustainable Urbanization, Lance Jay Brown, per abordar el projecte de l'Agenda Urbana de Catalunya.

També ha mantingut una trobada amb la direcció del diari The Wall Street Journal i amb l'economista i professor de la Universitat de Columbia Jeffrey Sachs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 Narcís de la Ceba, Marbella (abans St Higini de M, 21/09/2022 - 18:52

It's time the weather speaks Catalan!!

How many dignity!!

#26 Josep, Olot, 21/09/2022 - 15:06

80.000 mi.lions de deute i aquests mangants no paran de gastar.

#25 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 21/09/2022 - 13:24

No tenemos dinero, pero para eso sí. Qué pasa, que no se puede utiizar la videoconferencia (ZOOM) para estas cosas. La cuestión es estar ahí, para decir que no sería igual si Cataluña fuera independiente (en Cataluña, la capa de ozono se regeneraría y Greta tendría una placeta con su nombre)

#24 Masias , Mis posaderas , 21/09/2022 - 13:09

La Repubica estelada de Catanystan sería la más cachonda del mundo. Si esto del sorteo entre el público funciona también podían hacerlo para ponerle un sustituto.

#23 joan, manresa, 21/09/2022 - 12:43

Can Mingo..,tenim temps encare..,nomes un petit afegitó...En Cigronet se seca a tingut una gran IDEAAAAA..,per l'amor de DEU..,ya tenim prou països que aborden aquets temas..,150 bocas mes a chupar rechupar de la mamella.. ,per sorteig i de forma aleatoria..Cigronet de secà ..,qui creu que es presentará..??Tot el que encare está fora del llacet !