Política · 22 d'Abril de 2022. 18:47h.

Aragonès veu el català "eina de cohesió"

També reivindica que és "progrés social"

Aragonès veu el català "eina de cohesió"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat el català com a "eina de cohesió i progrés social" en el "Pròleg de Sant Jordi", l’acte institucional d’inici de la celebració de la Diada del llibre i la rosa.

Aragonès ha manifestat que "la nostra llengua i la nostra cultura són les ànimes dels nostres elements bàsics com a nació". "La diada de Sant Jordi és el millor exemple de la força, l'energia i el potencial transformador i de progrés que hi ha darrere la cultura", ha remarcat.

També ha dit que la cultura és "l'instrument clau per l'empoderament de la ciutadania, per tenir una mirada crítica, per tenir un compromís cívic, per aconseguir la llibertat plena". "I és a través de la cultura que construïm el 'nosaltres', que interpretem el món i ens projectem cap al futur", ha sentenciat.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha exposat que per Sant Jordi "celebrem la potència de la indústria editorial catalana que es manté sòlida, amb bona salut". "També és una bona notícia que el llibre en llengua catalana hagi crescut l'últim any. Volem que continuï creixent, per això l'impulsem des de la creació fins a la difusió", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#30 bejota, bcn, 25/04/2022 - 12:01

TODOS QUEREMOS HABLAR TRES O CUATRO IDIOMAS COMO LOS LÍDERES SEPARATISTAS Y NO SÓLO CATALÁN YA QUE ES UN IDIOMA DE CORTO RECORRIDO . MULTAR Y HACER HOSTIL Y ANTIPATICO AL IDIOMA PEQUEÑO NO ES INTELIGENTE.

#27 Barcelonés , Barcelona no es Cataluña , 23/04/2022 - 10:55

Hablando de Aragonés:

Según Crónica Global los hoteles de la familia Aragonès reciben siete millones en créditos del ICO

Qué suerte, eh

#26 El Pele , Zona Franca, 23/04/2022 - 10:03

Lo de lengua propia es un cuento chino para dummies, mejor que hablemos de lengua materna. En Cataluña dos sentimientos distintos que han enraizado en la misma tierra y dos idiomas. Que mala suerte, podía haber sido uno, o más de veinte (sin contar sus dialectos) como pasó en Italia.

#25 Masias , Mis posaderas , 23/04/2022 - 09:56

Pies a mi me parece muy bien porque con el catalán se puede viajar a cualquier parte del mundo

Eso si siempre que no sea nacionalista porque entonces ya tienes el coñazo asegurado

#24 motxo, Girona, 23/04/2022 - 08:59

Desgraciadamente de ha convertido en "eina d'imposició"