Publicitat
Política · 24 de Maig de 2009. 18:51h.

Arcadi Oliveres qüestiona el dèficit fiscal

"Catalunya no perd diners en el tracte amb Espanya"

Arcadi Oliveres qüestiona el dèficit fiscal

Arcadi Oliveres, en un acto en Sant Cugat

El catedràtic d'economia Arcadi Oliveres afirma en una entrevista a El Punt que "tenim un gran dèficit fiscal, però no tenim dèficit en general. He calculat que Catalunya no perd diners en el tracte amb Espanya. Quan parlem de les relacions econòmiques entre el Nord i el Sud, denunciem el comerç injust, l'aprofitament de la feina dels immigrants, el deute ecològic... i això s'ha d'aplicar a les relacions Catalunya-Espanya. Hi ha una sèrie de transferències que no són fiscals però que cal valorar".

"Per exemple -afegeix-, Catalunya paga més impostos, però Espanya ens ha donat durant 30 anys tres milions de treballadors que havien rebut la seva formació educativa a càrrec dels comptes de Castella, Andalusia o Galícia. Això és un donatiu econòmicament molt rellevant. Quan un enginyer de l'Índia va a treballar a Microsoft, denunciem que la fuga de cervells empobreix l'Índia i millora l'economia dels Estats Units, però ho oblidem quan un enginyer gallec ve a treballar a la indústria catalana.»

Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#68 pep, manresa, 25/05/2009 - 19:15

A aquest paio ja l'havia sentit i vist alguna altra vegada per la tele o per la ràdio, i cada vegada em va semblar vomitiu.
Que es deixi de tonteries, si en sortim afavorits perquè ens aguanten?
INDEPENDÈNCIA JA, i s'haura acabat la tonteria

#67 Pau Casals, Girona, 25/05/2009 - 19:05

Alemanya, primera potencia exportadora mundial, segur que també estaria molt contenta de donar un 10 % del seu pib, a cada pais que li compra productes. I també per ex. a Turquia, que tans treballadors li ha donat. I de pas, renunciarà a la seva llengua

#66 Francesc, Barcelona, 25/05/2009 - 18:19

Luís, l'impost de successions és una manera que té la Generalitat de finançar-se. Evidentment molt impopular. Ja veus com s'ha de renegociar el finançament.

#65 luis, barcelona, 25/05/2009 - 17:46

Arcadi, ja que estas engegat, calcula el total de lo que es ROBA als CATALANS amb l'IMPOST DE SUCESIONS
El que ens roba ESPANYA, no ho fasis, ja ho saben per activa i per pasiva

#64 Idale, Barna, 25/05/2009 - 17:29

Llegida tota l'entrevista. Ha afegit la delinquència que va venir? Quin cost té un robatori, violació o assasinat? Quin cost té a la gent que va veure com el seu poble va ser envaït en un 90% per forans?
Falten un munt d'intangibles... XD