Publicitat
Política · 1 de Març de 2021. 16:50h.

Arran justifica els aldarulls

L'organització vinculada a la CUP afirma que "no són violència gratuïta"

Arran justifica els aldarulls

L'organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, ha justificat els aldarulls i la violència que hi ha hagut als carrers de diferents ciutats de Catalunya des del passat 16 de febrer, quan els Mossos d'Esquadra, actuant com a policia judicial, van efectuar la detenció del raper lleidatà Pablo Hasel al rectorat de la Universitat de Lleida.

"#FinsQueCaiguin tots aquells responsables del nostre malestar: els que ens deixen sense casa, sense feina, ens reprimeixen i ens treuen tota perspectiva de futur", va exposar la formació en un tuit dissabte passat amb imatges de la furgoneta de la Guàrdia Urbana incendiada amb un agent dins i la d'un caixer d'una sucursal bancària en flames.

El passat 22 de febrer van publicar un cartell amb una imatge dels aldarulls i el lema "el jovent marquem el camí". "Contra la repressió de l'Estat, desobediència i lluita", van exposar. El mateix dia van compartir una informació sobre que el PP demanava que es fessin càrrec de les destrosses i van respondre: "Ei, @populares que pagui M. Rajoy".

Arran també va compartir el passat dia 20 de febrer unes declaracions de la portaveu Adriana Roca al Telenotícies de TV3 per defensar que "els aldarulls d'aquests dies no són violència gratuïta". "Són l'expressió del malestar sistemàtic que vivim les joves des de fa temps", va sentenciar.

La formació anticapitalista va compartir imatges del primer dia d'aldarulls, entre les quals hi ha una de l'atac a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic, i va manifestar que "avui, la resposta solidària i combativa ha estat protagonitzada pel jovent en moltes ciutats dels Països Catalans".

El president del PP a la província de Barcelona, Oscar Ramírez, ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que "es personi com a acusació particular contra les joventuts de la CUP, Arran, que reivindiquen els atacs i fins i tot fan una nova crida a més jornades de violència". Ramírez reclama que "les diferents administracions exerceixin d'acusació particular per reclamar les responsabilitats penals, civils i patrimonials als seus autors i que no quedin impunes".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 Adrián, Barcelona, 02/03/2021 - 14:37

¿A la CUP no le hacen un cordón sanitario ?

#24 Sergi Sergio, Barcelona, 02/03/2021 - 13:12

No se cuanto habra que esperar para ilegalizar una organizacion de kaleborroka y de violencia y vandalismo callejero, espero que se tomen medidas si no esto ira a mas y mas, hasta que haya algun muerto.

#23 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 02/03/2021 - 09:31

I tant què no és "violencia gratuita", algú haurá de "pagar els desperfectes", més aviat els seus "papis" y la resta de contribuents de tota Espanya. vergonya dels palmeros incentivant la execució d'aquests actes de malcriats fora del seny

#22 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/03/2021 - 09:14

Me resulta realmente llamativo que Twitter, que tiene la piel tan fina con tuiteros conservadores y liberales, cerrando sus cuentas, permita la reiterada apologia de la violencia de Arran, CUP, Podemos, etc.

#22.1 Amoroso, Barcelona, 02/03/2021 - 09:38

Tendrías que averiguar quien manda en Twiter...

#22.2 David, FOLGUEROLES, 02/03/2021 - 11:58

Por eso yo me di de baja en Twitter y Faceboox hace ya muchísimos años.Que es una medida que deberían seguir muchos demócratas.

#21 a quien corresponda, Barcelona, 02/03/2021 - 09:08

Una pregunta inocente sin animo de ofender a ninguna de sus señorías de la justicia española:
¿Qué más hace falta para imputar a la organización Arrán y a su matriz la CUP ?