Publicitat
Política · 25 de Maig de 2016. 19:24h.

Arran justifica la violència okupa

"Com és possible que no us llanceu a cremar tots els autobusos, tots els trens, tots els bancs, tots els cotxes de policia, totes les casernes, totes les esglésies”

Arran justifica la violència okupa

Aldarulls a Gràcia

L'organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, ha justificat la violència que han protagonitzat els okupes després del desallotjament d'un antic banc del barri, autodenominat Banc Expropiat, que estava ocupat des de feia cinc anys. El comunicat, publicat a la seva pàgina web, va acompanyat d'un cartell on hi ha una persona encaputxada enmig dels aldarulls i el lema "Que tremolin".

El comunicat està encapçalat per una cita -no esmenta l'autor-, que diu: "Preguntaren com era possible que creméssiu aquells autobusos i aquells trens. Quan la pregunta correcta, la que haurien d’haver fet, és la de com és possible que no us llanceu a cremar tots els autobusos, tots els trens, tots els bancs, tots els cotxes de policia, totes les casernes, totes les esglésies”.

"Pedres, pintades, martells i contenidors cremant. La dignitat, recuperada a la força i sense demanar permís, s'obre camí aquestes nits als carrers de la Vila de Gràcia amb la resistència organitzada al voltant del desallotjament del Banc Expropiat, en l'enèsim intent de l'estat d'ensorrar els nostres somnis portats a la pràctica", afirma.

La formació justifica que "s'utilitza la violència" perquè "a la joventut catalana se'ns ha obligat a viure en la misèria del sistema capitalista i patriarcal, sota la dominació dels estats que ens oprimeixen; ofegades i assassinades a mans del masclisme pel fet de ser dones o als nostres miserables llocs de treball quan no estem marginades a accedir a aquestes feines; condemnades a la dependència i excloses de poder desenvolupar una emancipació en un habitatge al qual puguem dir casa nostra; perseguides pel feixisme, la bèstia útil d'aquest sistema de nou reactivada quan l'estabilitat trontolla; empeses a l'alienació més absoluta d'una cultura consumista que no ens omple sinó que ens buida".

"Nosaltres no hem triat tot això -diu-. Les regles del joc estaven marcades quan vam arribar i la nostra elecció és plantar-hi cara i capgirar aquesta situació. El sistema capitalista i patriarcal, però, intenta mantenir-se intacte i no permet l'existència pacifica d'alternatives que busquin destruir-lo".

Arran expressa que "no és la pràctica d'aquesta autodefensa, materialitzada a través de múltiples formes de lluita plenament legitimes, des de la desobediència a l'ús de la violència, el mètode que nosaltres hàgim escollit sinó el camí que ens obliguen a prendre per fer de les vides de totes les persones unes vides dignes".

La formació vinculada a la CUP critica que els mitjans de comunicació que "d'aquesta batalla per la dignitat en fan una anècdota vandàlica que criminalitza la lluita, construint una opinió pública centrada en l'ús de la violència que és emprada com a mitjà d'autodefensa i obviant a consciència el fons i l'arrel del problema que aquesta ataca".

Finalment, Arran defensa que "els carrers són l'escenificació de la nostra ruptura" i que "és l'hora de reapropiar-nos de la vida, de la possibilitat de crear una existència sense ells, de recuperar i habitar els carrers com si ells només fossin les cendres d'un malson que fa massa que dura". "Perquè juntes som un gran incendi", conclou.

Cartell d'Arran

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#38 marti, dsfdsgdg, 31/08/2016 - 17:07

#23

joan per un cas saps el que es el feixisme? tant de bo no t'hagis de creuar mai amb algun perque agrairas l'existencia d'antifeixistes

#37 Martí, ghggff, 31/08/2016 - 17:02

#14

me gustaria preguntarte si sabes que es el fascismo y que es el antifascismo, però viendo tu comentario y citando a Churchill me da que no tienes ni idea

#36 Calatrava, Pedralbes, 26/05/2016 - 18:17

Si aquests personatges han de ser el futur, anem ben arreglats. Quina colla!!

#35 TARRAGONA INDEPENDIENTE, TGN, 26/05/2016 - 17:43

Para cuándo una reaccióm violenta de la clase media contra esa peste llamada eufemísticamente antisistema!!!

#34 Joan Alegre, BCN, 26/05/2016 - 15:15

Uns angelets aquests que van amb la cara tapada