Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2017. 10:08h.

Arran proposa ara expropiar Port Aventura

També els hotels Vela i Las Arenas

Arran proposa ara expropiar Port Aventura

Acció d'Arran contra el turisme

L'organització juvenil Arran, formació vinculada a la CUP, ha proposat ara "expropiar les principals empreses i actius turístics del país com poden ser els diversos ports esportius, hotels com el Vela o Las Arenas, o parcs temàtics com Port Aventura" per posar "els beneficis econòmics que generen al servei de tota la població".

Arran també demana "aturar de forma immediata l'emissió de llicències d'activitat per a hotels i empreses vinculades al turisme, i iniciar un procés de debat públic sobre com avançar cap a un model de turisme sostenible a nivell ecològic i social" i "augmentar els impostos a les empreses del sector turístic i destinar la recaptació a diversificar l'economia per tal d'avançar cap a la sobirania econòmica".

També considera que cal "prohibir de forma immediata l'activitat de les empreses relacionades amb els pisos turístics, com per exemple Airbnb, així com regular el preu de l'habitatge i adquirir-ne un ampli parc públic" i "millorar les condicions laborals, augmentar i controlar els salaris, acabar amb el treball en negre així com amb les externalitzacions en les empreses relacionades amb el turisme".

L'organització de l'esquerra independentista ha afirmat en un comunicat que "no estem en contra dels turistes ni del turisme, nosaltres també ho som i sabem que és una activitat humana que pot ser molt enriquidora". En aquest sentit, ha negat que actuï contra el turisme com a fenomen i ha afirmat que el problema és l'actual model turístic, "que respon a un model capitalista que està concentrant els beneficis en molt poques mans i està provocant la destrucció del territori".

El col·lectiu ha criticat l'ús del terme turismefòbia per referir-se a les seves accions, l'ha titllat de "concepte inventat que intenta desvirtuar una lluita completament legítima", que "acusa qualsevol persona que es pronuncia contra la massificació turística d'estar en contra dels turistes". Finalment, Arran defensa que les seves accions són "necessàries" per donar visibilitat a les seves exigències i posar a debat el model turístic.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Galba, Palafrugell, 10/08/2017 - 12:15

Els pares d'aquests nens i nenes haurien de vigilar què prenen.

#14 Lo Senoyor Paretas, Bcn, 08/08/2017 - 13:07

Mejor seria expropiar la generalitat separatista, para lo que sirve y nos cuesta.
Tambien podria expropiar el patrimonio robado por los Pujols i Cia ......pero de esto ni mu.

#12 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 08/08/2017 - 00:33

"Asi de bien vive Mar Ampurdanes, la portavoz de Arran. La lider del grupo 'antiturismo' disfruta de un chale con piscina en un pueblo "familiar" cuyo PIB duplica la media autonomica"

Cronica Global 8-8-2017

https://cronicaglobal.elespanol.com/vida/asi-vive-mar-ampurdanes-portavoz-de-arran_80425_102.html

#11 Josep, Manresa, 07/08/2017 - 23:02

El cerccle de produccio donant treball per les persones desfavorides i amb el seu exemple anar extenet que es possible i real una alternativa ql capitalisme....em temo que si fessin aixo el 90% dels militants s, esborraven...amb lo facil que es expropiar el que ja funciona per esguerrar ho!!!!

#10 Josep, Manresa, 07/08/2017 - 22:58

Jo proposo que expropien qualsevol terreny de qualsevol poligon industrial, alli que hi montin una cooperativa per produir cualsevol cosa inque doni treball a personas amb problemes generats pel capitalisme ferotge, dones,discapacitats,immigrants etc...despres que expropien camps erms i els posin a produir per a la cooperativa i aixi vagin tancant