Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2013. 15:54h.

Arrufat al PP: "Tenen un morro que se’l trepitgen"

Els acusa de presentar un "manifest" sobre Educació que és "d’hipocresia pura i dura"

Arrufat al PP: "Tenen un morro que se’l trepitgen"

Quim Arrufat

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha retret al PP que "tenen un morro que se’l trepitgen" per "venir aquí el dia que el sector educatiu està al carrer dempeus contra la LOMCE, arreu dels Països catalans i arreu de l’Estat espanyol i proposar-nos un manifest que és d’hipocresia pura i dura". "És hipocresia pura i dura perquè vostès això ni s’ho creuen ni ho apliquen enlloc", ha afegit.

Els populars han presentat una moció sobre els efectes de la pròrroga pressupostària en les polítiques educatives i Arrufat els ha retret que "mentre vostès demanen un augment del 20 per cent del pressupost d’Educació, al País Valencià, que van de retallada en retallada en educació, només mantenen el mateix finançament per als concerts de les escoles privades. Retallen un 70 per cent en llibres, un 30 per cent en formació del professorat, un 12 per cent en el personal de secundària".

"A les Illes Balears -ha dit en aquest sentit-, del desembre al gener les imatges més comunes a les aules és de nens amb flassades pel fred que passen a les aules. I han retallat del 2012 al 2013 140 milions en la partida d’Educació. Demanen un calendari de pagaments del deute.  Al País Valencià deuen 47 milions al 2011 i al 2012 de les ajudes en llibres, i deuen 18 milions a les escoles de zero a tres anys". 

També ha exposat que "demanen un mapa d’escoles bressol públiques que s’adeqüi a la demanda" i ha denunciat que el PP "al País Valencià fa vint anys que només tenen trenta-tres escoles bressol públiques, i no hi ha idea de què és un mapa d’escoles bressol públiques, segons demanda, i a les Illes Balears han paralitzat, aturat, i estan a punt de fer desaparèixer l’Institut de Primera Infància". 

Sobre les reformes en la rehabilitació dels centres, el diputat del grup mixt ha assenyalat que "al País Valencià només destinaran 4 milions per a la reforma de la secundària, i 5 milions per a infantil i primària, molt per sota del que se’ls demana. A les Illes Balears es van presentar a les eleccions prometent autopistes a l’educació per arreglar els camins que porten a les escoles, i ara han passat de tenir carreteres a tenir camins de carros, i ni idea d’aquells patis i aquells gimnasos que es necessiten per fer funcionar els centres." 

Pel que fa a la petició perquè s'iniciïn les obres dels centres compromesos, Quim Arrufat ha lamentat que "al País Valencià només n'estan construint un, 100 milions per a noves construccions, i a les Illes Balears només en construeixen un a la Illa de Mallorca, l’IES Sant Marçal, a sa Cabaneta, al municipi de Marratxí, que és el poble d’on és l’alcalde, José Ramón Bauzà, i que a més a més li dóna la construcció a Ferrovial, ves a saber o Déu sap per quins favor a canvi, i a Eivissa, a més a més es mantenen amb una necessitat evident de construcció de nous centres que no estan fent". 

En referència a retirar el Decret de plantilles, la CUP ha manifestat que "al País Valencià entre 2010 i 2013 entre educació secundària i l’educació primària han fet fora quatre mil interins" i sobre la restitució de la paga extra els ha retret que "al País Valencià vostès acomiaden a 30 de juny, i tornen a contractar a 31 d’agost, per estalviar-se dos mesos de paga". 

El portaveu de la CUP també s'ha referit a la petició d'augmentar el pressupost pel fracàs escolar i ha retret als populars que "tant el País Valencià com a Les Illes vostès estan vinculant permanentment el fracàs escolar amb la presència del català a l’educació, i per això han fet el TIL i per això han fet el Decret de llengües, amb el que és una absoluta barbaritat". 

Finalment, sobre la demanda d'un pla de necessitats educatives per establir quin és el nombre de docents necessaris, el grup mixt ha denunciat que "No existeix aquest pla, ni al País Valencià ni a les Illes Balears, però és que resulta que al País Valencià retallen plantilles mentre els alumnes els han augmentat en vint mil alumnes, com aquí exactament. I a les Illes Balears han retallat en els últims anys un 10 per cent dels docents, és a dir, més de 1.200 d’una plantilla originària d’onze mil docents, fora, que han anat al carrer". "Per tant, 'no' per hipocresia, i 'no' perquè tenen un morro que se’l trepitgen", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#19 Boníssim, bcn, 26/10/2013 - 01:59

Genial! La intervenció de l´Arrufat ha deixat el PPC EN PILOTES!

#18 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 25/10/2013 - 17:50

Pues si, los del PP tienen mucho morro. Pero tambien los del PSOE. E incluso vosotros mismos, que vais de estalinistas por la vida y resulta que estais siendo los tontos útiles de la alta burguesía catalana de CiU y de los nuevos ricos de ERC.

#18.1 Bons polítics, bcn, 26/10/2013 - 01:36

Què dius! Ha estat una intervenció magnífica! Amb totes les afirmacions documentades. Un gran treball! Conen molts joves que els van votar i els felicito. Aquesta gent no es limiten a parlar, aporten demostracions. Han deixat el PPC EN PILOTES!

#18.2 No cola, bcn, 26/10/2013 - 02:01

Vols dir que els únics que són de fiar són aquests que fan Fundaciones Cívicas a Madrid i no les declaren enlloc?

#17 laila, bcn, 25/10/2013 - 08:35

Sobretot la lideressa cridanera PP català

#16 ccc, bcn, 24/10/2013 - 20:26

és normal q la CUP parli en tot moment de VAl i les IB, ells tenen clar q són socialistes i q CAT ha de recupuerar els seus espai vital.

#16.1 Omar Jayyam, BCN, 24/10/2013 - 23:31

¿Espai vital? ¿Recuperar?

¿Lebensraum? ¿Irredentismo?

#15 Korrupotkin-Harto de esbirros del régimen, Vichy, 24/10/2013 - 20:18

Debéis entenderlo: ¿Cuántos niños votarán mañana PP/C's deseando la muerte del catalán, si hoy lo aprenden en la escuela?...jua, jua...mejor hundidos

#15.1 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 25/10/2013 - 17:48

Troll: Gracias por contribuir a la campaña anti esbirros del régimen, pardillo. Tu contribución es muy apreciada. Jua, jua, jua,...

#15.2 No hi ha confusió possible, bcn, 26/10/2013 - 01:41

Kropotkin: sempre he dit que el pobre Piotr, si veiés que utilitzes el seu nom, t´escupiria. No en deus haver llegit, ni una paraula!
MEJOR HUNDIDOS: M´ENCANTA EL TEU ESTIL IRÒNIC. No pateixis, que ets inconfundible. Segueix.