Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2013. 19:52h.

Arrufat: "L'únic que ha estat patètic ha estat vostè"

Polèmica al Parlament per les paraules del Frankfurter Allgemeine sobre Rull

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat, tot dirigint-se al portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que "ha estat patètic". Arrufat ha contestat així a Lucena, el qual, des del faristol del Parlament, ha recordat que el diari alemany Frankfurter Allgemeine ha titllat Josep Rull de "patètic".

El socialista ha preguntat a CiU si "han llegit bé el que diu el principal diari alemany?" i ha recomanat a Rull que "segui" perquè "millor que això ho escolti assegut".

Just després, el diputat del PPC, Santi Rodríguez, s'ha afegit als comentaris sobre l'article de la publicació alemanya. "Senyor Lucena, és que el Frankfurter Allgemein no té subvencions de la Generalitat", ha dit en to irònic.

Quan ha agafat la paraula Quim Arrufat, visiblement molest, ha assegurat: "senyor Maurici Lucena, el respectem molt, però el que ha dit el diari alemany "no té res a veure amb patetisme, això ho ha traduït un diari que tindrà els seus traductors però 'pathos' aquí no vol dir patètic, vol dir èmfasi, vol dir retòrica, i vol dir ningú li treu a Rull la seva passió pel que està dient".

Posteriorment, Jordi Turull, de CiU, ha seguit amb el tema i ha respost a Lucena que el que no agrada al PSC "és que des d'Alemanya truquin el senyor Rull" en comptes d'algun membre del seu partit. 

Arrufat, durant el seu discurs
Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#46 -emilio, a, 05/07/2013 - 15:45

En http://dix.osola.com/ (diccionario y foro linguistico) varios estudiantes d aleman discuten el significado de Pathos a partir de la frase "Wie ich mit scherzhaftem Pathos zu sagen pflege" Una propuesta es; "Como solìa decir con patetismo chistoso/gracioso"

#44 joan, Pyongyang, PPCC, 05/07/2013 - 11:20

Los de las CUP defendiendo a los de CiU. Menuda oposición!. Buneo, si tenemos en cuenta que el "cap de l'oposició" forma parte del gobierno de manera encubierta, no es tan sorprendente. Este es el concepto de democracia que hay en Cataluña: partido único y democracia orgánica. Como en el franquismo

#44.1 Maginet, Barcelona, 05/07/2013 - 11:33

y cuando coinciden C's y PPC en las votaciones, que es elegancia Parlamentaria???

#44.2 Can Jofresa, terrassa, 05/07/2013 - 12:10

El día que vea a IU defender a Rajoy de una crítica del PSOE cagaré agua de limón.

#44.3 Omar Jayyam, BarnaCity, 05/07/2013 - 23:57

Comparad cómo recibieron en el Parlament a las CUP y cómo a C's.
¿Alguién ha explicado de dónde sacaron para tanto cartel los de la CUP si dicen que gastaron lo mismo que Ciutadans? En América eso se llama astroturfing.

#42 El Frankfurter ha dit el que ha dit, BCN, 05/07/2013 - 10:56

El Frankfurter els ha retratat com a plens d'odi... El Frankfurter no els ha felicitat, els ha trobat histriònics i racistes. L'accent de l'Arrufat en alemany és ben justet... però fa veure que va sobrat. S'hauria de disculpar amb Lucena. La traducció "patètic", "histriònic" és acceptable.

#41 Can Jofresa, terrassa, 05/07/2013 - 10:14

Arrufat, per quan un escarni contra l' Oriol? O és que els xoriços quan són de casa no t'escandalitzen?

#40 Kropotkin-Harto de malditos catalanistas, Vic, 05/07/2013 - 10:05

El derecho a decidir divide a los catalanes. En cambio: la ley Wert, el expolio fiscal, el veto al corredor mediterranio? los cohesiona....juas, juas....mejor hundidos

#40.1 Omar Jayyam, BarnaCity, 05/07/2013 - 23:59

Kroppotkin, tú que vas de ruso... ¿sabes lo que es un partido-potenkim?
Eso es la CUP.


Por cierto, ensucias el nombre del Principe anarquista haciendo nacionalismo.