Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2018. 11:26h.

Artadi aposta per "posar l'Estat contra les cordes"

JxCat vol "modificar la llei de la presidència per lectura única" per investir Puigdemont

Artadi aposta per "posar l'Estat contra les cordes"

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha afirmat aquest dimecres que l'estratègia de la seva formació política és "posar l'Estat contra les cordes". Entrevistada al programa "Els matins" de TV3, Artadi ha argumentat que aquesta estratègia és de les que ofereix "més garanties".

"Quin camí està sent molt útil, en la nostra opinió? Posar l'Estat contra les cordes, en el sentit que ells mateixos han d'estar rebentant, des de dins, el mateix estat de dret. I les contradiccions democràtiques i legals que nosaltres els estem posant ens sembla que és un recorregut molt important i que s'ha de fer", ha dit.

Pel que fa a les diferències d'estratègia amb ERC, la portaveu de Junts per Catalunya ha assegurat que entre aquest dimecres i aquest dijous es pot tancar un acord amb una "nova fórmula" per investir Carles Puigdemont. "Hem de buscar la unitat, trobar un camí en què tots ens sentim còmodes. Hem avançat, les relacions són correctes, continuarem treballant al Parlament. Voldríem poder explicar públicament, si no aquesta tarda, demà, un acord", ha indicat.

Segons Artadi, la fórmula de l'acord segurament exigirà modificacions legals, i això impedirà que es pugui fer la investidura la setmana que ve. En tot cas, l'escenari que ha descrit ha evocat el ple del Parlament del 6 i el 7 de setembre.

"Modificar la llei de la presidència entenem que es pot fer per lectura única, però llavors ja entrem en filibusterisme i consells de garanties estatutàries, etc. Per tant, hem de veure quin calendari tindrem. Nosaltres controlem part del calendari però no el controlem tot, també s'ha de donar garanties a tots els diputats. Voluntat que sigui la setmana que ve? La nostra voluntat era que fos la setmana passada", ha explicat.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#74 Timbaler, Bcn, 08/02/2018 - 18:34

Menyspreu del sistema juridic + ignorancia de la norma+ aventurerisme = Artadi

#73 Gerardo, Barcelona, 08/02/2018 - 15:43

Y esta ahora la quieren hacer presidenta? pues apliacremos aquello de "no hay mal que por bien no venga" y el 155 será la salvacion porque con las declaraciones de esta pajara tenemos la seguridad que estos sinverguenzas nunca van a mandar.. pero si van a llenar las carceles que es donde merecen estar todos.

#72 Rivas, Hospitalet, Tabàrnia, 08/02/2018 - 15:04

En cuanto vea peligrar la integridad del abrigo de marca, dejará su postureo antisistema.

#71 Marta, Girona, 08/02/2018 - 12:28

Deixant de banda lo grossa que em caus, la teva cara i expresió repel-lents, deixant de banda aixo dic, jo et pregunto : no et cau la cara de vergonya?

#70 Alien, Pluton, 08/02/2018 - 07:50

Es triste que unos padres inviertan en cursos en Harvard y plumones de Moncler para que la nena acabe diciendo estas chorradas.

#70.1 Torbard, Tabarnia Andaluza con Seny., 08/02/2018 - 12:00

La última señorita que yo conocí de Harvard, se hizo amiga de ocupas vagos, maleantes y zarrapastrosos. Al tiempo, estos la drogaron, la violaron y se quedaron con su casa.
Ahora habla de bandidos.
El rollo Harvard solo es una etiqueta para los que viven de un cuento u otro.La valía y la inteligencia se demuestran con los hechos, no con cuentos.

#70.2 La Caixa le diu una BECA para estudiar en Harvard, PompeuJarvard, 08/02/2018 - 17:53

Estudio en la UPF (universidad pública) y luego La Caixa le dio una beca por empollona para ir a Harvard a sacarse el doctorado. Supongo que si hubieran sabido en quien invertían, y que tendrían que trasladar su sede a Valencia, igual no se la hubieran dado.