Política · 29 de Gener de 2019. 15:14h.

Artadi qüestiona el Suprem

La consellera troba "injustificable" la presó preventiva dels líders del procés

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha criticat en roda de premsa que els polítics independentistes estiguin en presó preventiva i ha manifestat que aquesta decisió del Tribunal Suprem és "injustificable", malgrat que l'organisme va recordar la fugida de Carles Puigdemont a Bèlgica per justificar la mesura.

"És injustificable la intromissió en la política catalana, és injustificable la presó preventiva quan hi ha moltes mesures alternatives que preveu el codi penal. En cap cas hi ha necessitat que estiguin en presó preventiva", ha considerat la consellera.

El Tribunal Suprem ha rebutjat deixar en llibertat preventiva els nou processats per l'1-O perquè considera que el risc de fuga s'ha incrementat per l'activitat política de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'estranger.

“Aquesta realitat intensifica clarament el risc de fuga, perquè posa de manifest l'existència de certa infraestructura a l'estranger -amb presència, insistim, de processats en aquesta causa fugits de la justícia- que podrien facilitar la fugida del processats”, argumenta el tribunal.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Sarola, Castelldefels, 31/01/2019 - 07:49

Per favor, si us plau que algú prengui cartes en el pauperrim catalá que parla aquesta noia. Proposo que un del milers de profesors de catalá que hi ha a catalunya li faci un curs del ¡ Digui, Digui !.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/01/2019 - 20:08

I pensar que tot va començar amb l´inesperada visita de la UDEF a un Molt Honorable domicili barceloni i amb un tortuos viatge en helicopter d´un sosias del Charlton Heston

La que han liat els nets dels que va guanyar la guerra i tot per escapolirse de l´angoixant ale al clatell de la Fiscalia Anticorrupcio i dels indocils del 15M

#7 Benet , Barcelona, 29/01/2019 - 17:46

Aquesta es la versió pija de la tal Rovira, que bramava pels descosits, feia frases de protesta, es feia la valenta amb la mitica expressió "ni un pas enrera" pero quan va veure les orelles al llop, en una nit de fosca va agafar el cotxe i carretera cap a Suissa sense perdre el temps. La pija farà el mateix i sino "al tiempo", tots son covards.

#6 joan, manresa, 29/01/2019 - 17:36

tinu.)una entrada de joventut i d'aires nous a la política catalana...,pro tornem a caure ens vells errors i fins i tot en el passat.....Sra.Elsa,no pensi en clau de partit..,pensi en clau catalana..,CATALUNYA.I a CAT.,no tot es procés..,que mes voldriem que ser un 70%...,pro la realitat es un altre...Tenim injustificables accions en el dia a dia

#5 joan, manresa, 29/01/2019 - 17:30

El Casal tencant ya la seva paradeta ..---Estem d'acord en una cosa Sra.Elsa ,es injustificable aquesta presó preventiva,cert..,pro no ens negarà que molts moments de la política catalana ,pro molts ...,no han ayudat gaire,mes aviat al contrari...,i Voste es intel·ligent i deu saber-ho.pro també a de saber que ens a decebut molt ,esperabem (con