Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2018. 09:35h.

Artur Mas acusa Ciutadans de fracturar Catalunya

L'expresident diu que la formació d'Albert Rivera "va néixer per això"

Artur Mas acusa Ciutadans de fracturar Catalunya

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat Ciutadans de ser "els grans facturadors" de Catalunya i en una entrevista a El matí a Catalunya Ràdio ha manifestat que "van néixer per això, per fracturar, per carregar-se la immersió lingüística a Catalunya".

Mas ha apuntat que la formació d'Albert Rivera "és un element de fractura de la societat perquè en el seu ADN hi ha això" i ha afegit que "són els principals interessats que hi hagi fractura perquè saben que de la fractura hi haurà el debilitament del país".

L'expresident ha assegurat que "no veig Arrimadas com a presidenta de la Generalitat" i ha puntualitzat que "no ho dic per l'origen". "No li convé gens ni mica en el conjunt del país perquè al seu partit veuen Catalunya com una província espanyola i no li reconeixen cap de les característiques pròpies per tirar endavant totes les potencialitats de la societat catalana", ha reblat.

També ha afirmat que "a Catalunya no hi ha fractura social, hi ha divisió d'opinions" i ha defensat que "el llaç groc "no és un símbol independentista: representa Drets Humans fonamentals".

Artur Mas ha reconegut que "és evident que Catalunya és una societat dividida respecte a l'Estat Català" i ho ha comparat amb la societat britànica, que "està dividida respecte al Brexit". "El problema és com es resolen les divisions perquè no s'arribi a les fractures", ha sentenciat.

Sobre si ha valgut la pena el procés, Mas ha exposat que "la factura del procés és alta, però si ho mirem amb perspectiva, ha valgut la pena". "Hi ha hagut conseqüències però quin altre camí hi havia a Catalunya?", s'ha preguntat.  Mas ha admès que "sense reconeixement internacional no hi ha Estat Català" i ha assenyalat que l'independentisme necessita "ampliar són el suport social i les aliances internacionals".

L'expresident ha negat que l'independentisme hagi enganyat el seu electorat i ha exposat que "es pot parlar d'errors de càlcul per part de l'independentisme, però no d'enganys i menys de mentides". En aquest sentit, ha dit que "el termini de 18 mesos per a la independència es va fixar, com s'havia fet a Escòcia, per tenir un horitzó raonable per preparar les estructures d'Estat". "No era cap mentida", ha sentenciat.

Finalment, ha indicat que el Govern "fa l'únic que pot fer: treballar pel futur, que vol dir República, i gestionar el present, fer polítiques per millorar la vida dels ciutadans de Catalunya". "I no s'ha d'avergonyir de fer les dues coses", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

100 Comentaris

Publicitat
#111 Maria Pilar, logroño, 29/08/2018 - 17:39

Este personaje no merece ni mi respeto ni nuestro tiempo cuanto menos propaganda les hagamos mejor me gustaría que no aparecieran tanto en los telediarios nacionales .
Tienen a costa de nuestro tiempo una promoción nacional e internacional impagable .Quiero decir que es indecente y falto de toda ética el comentario que hace sobre Ines Arrimadas

#110 Alex, Barcelona, 28/08/2018 - 19:15

aquest home és el gran pufo de la història, l'aprenent de Pujol que va rebre l'herència i va ser incapaç de guanyar, donant lloc als tripartits. Quan ho va aconseguir va ser un desastre, va ser perseguit al Parlament i va tenir que fugir en helicopter per les retallades, ho recordeu? Llavors va inventar-se això del "procés" per seguir al poder

#109 Gregari, VNG, 28/08/2018 - 17:26

Catalunya se la va carregar ell per que es pensava que seria el primer president de la república catalana en un plis plas.

#107 Calvet, Sant Joan Despi, 28/08/2018 - 16:07

Sr. Mas: voste es un poca vergonya!!!!!

#106 DaniD, Barcelona, Tabarnia, 28/08/2018 - 13:15

Además de ser un completo inútil destructivo, qué cara dura tiene Mas! El que empezó todo el enfrentamiento y se cargó la convivencia entre catalanes tiene el cinismo de acusar a los que quieren acabar con el ambiente de odio y supremacismo que nos ha traído el nacionalismo separatista.