Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2020. 15:33h.

Arxivada la causa contra el Síndic pel viatge a la final de Champions

El jutge no veu "indicis fundats" de que Ribó s'aprofités del seu càrrec

Arxivada la causa contra el Síndic pel viatge a la final de Champions

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, ha acordat arxivar la causa en què investigava el pagament per part d'un empresari de el viatge que va realitzar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per presenciar la final de la Champions que el FC Barcelona va disputar a Berlín el 2015.

En la seva opinió, "no hi ha indicis fundats i seriosos que permetin afirmar sòlidament que el regal realitzat" per l'empresari, Jordi Soler, fos "en consideració" al càrrec de Ribó, pel que aquesta conducta queda “en extramurs de el dret penal" sense que procedeixin "altres valoracions" d'índole polític, ètic o moral.

És la conclusió a la qual arriba el magistrat en una interlocutòria dictada ahir dimarts, a la qual ha tingut accés Efe, i en el qual tanca el cas provisionalment tant per a Soler, com per al Síndic, a qui la Fiscalia Anticorrupció demanava investigar per un delicte de suborn passiu.

Tampoc ha quedat acreditada "l'existència de relacions comercials, empresarials o contractuals de cap classe" entre el Síndic i l'empresari, segons indica el jutge, instructor de l'anomenat cas 3% de presumpte finançament il·legal de CDC mitjançant comissions per obres públiques.

Els fets es remunten a juny de 2015, quan Soler, també investigat en aquesta causa de el 3%, va sufragar el viatge de diverses persones a Berlín per assistir a la final de la Champions entre el Barça i Juventus de Torí, amb un cost de 39.000 euros facturat a diverses empreses.

Entre elles figurava Ribó i la seva filla, que van participar "gràcies a la gestió" de Ramon Camp, històric diputat de CiU també present amb la seva dona en un trajecte que incloïa el lloguer d'un avió i una furgoneta.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Luigi , ZGZ, 23/04/2020 - 10:59

Como está degradando la institución del Sindic des Greuges que tiene siglos de antigüedad, entre otras cosas por como la están llevando y porque la han puesto al servicio de la secesión. Estómagos agradecidos.

#7 Neferu, Barcelona, 23/04/2020 - 09:50

Mira qué suerte tienen algunos. Se pueden pagar un buen abogado que sepa cómo justificar lo injustificable hasta convertirlo en legal. Todos los pillos tienen suerte y más si tienen amigos hasta en el infierno.

#6 JOAN JOANET, VLL, 23/04/2020 - 09:24

Que no hi hagi indicis d'il·legalitat no treu que sigui una immoralitat.
Ribó fot el camp d'una vegada.

#5 Telamarinera , Vng, 23/04/2020 - 05:47

Lógico. No era para tanto.!!
Actuaciones vergonzosas las acumula ; pero ésta,!! Menudo favor le han hecho.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/04/2020 - 01:56

A partir d´ara haura d´apagar el llum primer.