Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2020. 08:36h.

Asens rebaixa al referèndum a "aquesta dècada"

El líder de Podem al Congrés creu que dependrà de l'"encaix amb l'Estat"

Asens rebaixa al referèndum a "aquesta dècada"

El president del grup parlamentari d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha manifestat en una entrevista a El Periódico que "tard o d'hora l'encaix de Catalunya en l'Estat s'haurà de resoldre a les urnes" i ha assenyalat que "hi haurà referèndum aquesta dècada".

Asens creu que "seria una mostra de salut democràtica", "seria important reconèixer Catalunya com a subjecte polític d'aquest dret". "Crec que no ens ha de fer por que la ciutadania es pronunciï a les urnes sobre això", ha remarcat.

"La relació que hi hagi en aquesta dècada farà que es produeixi una demanda major o menor. Catalunya hi té el dret. Que el vulgui exercir o no, com ho vol ara de forma majoritària, dependrà de com es dona aquest encaix amb l'Estat", ha exposat.

Preguntat si prefereix un referèndum sobre la independència o sobre la monarquia, Jaume Asens ha apuntat que "són dos referèndums importants que tenen diferents demos, un d'estatal i un de català, que formen part d'un mateix malestar: l'organització institucional i territorial del règim del 78, que va deixar coses que no van estar ben resoltes del tot".

En aquest sentit, ha insistit que "són dues qüestions que tenen moltes coses en comú i que van tenir molt de protagonisme en la lluita antifranquista" i ha afegit que "si arriben, arribaran simultàniament".

Finalment, Asens ha assenyalat que "els factors i les forces que impedeixen que es consultin són molt semblants". "Hauria de canviar la correlació de forces. Que la dreta perdi poder o deixi d'estar sotmesa als marcs mentals en els quals ha estat fins ara", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Flanagan, Tabarnia City, 17/02/2020 - 18:43

Jódete golpista.

#15 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 17/02/2020 - 13:50

Veeeeete a la CUP!!!!!!

#14 El Sifoner, Castelló, 17/02/2020 - 13:01

(..la organización institucional y territorial del régimen del 78, que dejó cosas que no estuvieron bien resueltas del todo..)
¿Comoooo? Que a uds no les guste, no quiere decir que no estuvieran bien, pues para la gran mayoría de España 88%, sobretodo de ciudadanos de la actual CCAA catalana si, la propia CE78, se aprobó con el 90% de los votos.

#11 Andreu, Mataro, 17/02/2020 - 11:48

Aquest home es mes perillós que un escurçó, però que no pica al mitg del riu sinó just arribant a l'altre riba. A Venezuela ja el tenim calat.

#10 E.T, Sabadell, 17/02/2020 - 11:46

Despres del transplante capilar.... Tot es evolucionar.... Vull dir involucionar....
La nova politica en estat pur...... digne. De la Inmaculada colau....