Publicitat

Pere Aragonès va participar en la protesta contra la cadena el 2005

Assalt a la Cope

Pere Aragonès, va ser un dels activistes de les joventuts d'ERC (JERC) que el 2005 es va encadenar a la cadena COPE, contra el que consideraven "l'odi" que propagava l'emissora cap a Catalunya. El candidat a la presidència de la Generalitat recorda al seu llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic" escrit per Magda Gregori, l'acció que va protagonitzar a Madrid durant la campanya de reforma de l'Estatut.

"Amb vint-i-un anys, va ser escollit portaveu nacional, un càrrec que va revalidar el 2005. Aquells anys va promoure i protagonitzar diferents accions reivindicatives, com una de ben sonada davant de la seu de la cadena COPE a Madrid, que va tenir lloc el 30 de novembre de 2005. Durant la campanya de la reforma de l'Estatut vam fer diferents accions de propaganda i protesta. Era, també, la manera de sortir als mitjans de comunicació" explica al llibre.

"La COPE era una mica la bèstia negra i vam fer una encadenada, sense candau (riu), per si ens havíem d'escapar corrents. També hi van venir Joan Tardà i Joan Puig, diputats d'ERC a Madrid. Vam fer l'acció, que va durar mitja hora, i va venir la Policia Nacional, però no es van produir detencions. Buscàvem accions pacífiques, però també vistoses" apunta.

Aragonès, jutament amb quatre membres més de les joventuts d'Esquerra, va estar uns minuts encadenat a les reixes de les finestres de l'edifici, on van col·locar una pancarta on s'hi podia llegir "Aturem la cadena de l'odi". La Policia Nacional va identificar als cinc membres de les JERC i aquests van abandonar la protesta.

El presidenciable d'ERC, que aleshores era el portaveu nacional de les JERC, va afirmar en aquella ocasió que es tractava d'una "una acció pacífica però contundent de desobediència civil per denunciar l'encadenament de la COPE amb la intolerància i el neofeixisme". Aragonès va afegir que "la COPE és un instrument més de la dreta neofranquista per eliminar el dret de Catalunya i el seu Parlament a decidir el seu propi futur".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#28 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/03/2021 - 22:37

Ya lo imagino gritando aquello de "Vivan las caenas". Sigue teniendo el mismo nivel.

#27 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/03/2021 - 21:25

Pulgarcito tambe te un pasat secret d´heroi partisà ?

Que calladet s´ho tenien els hagiografs oficials d´ERC.

#26 Luigi., Barcino, 27/03/2021 - 19:46

Aragonés, el Houdini catalán.

#25 Pan con tomate y jamón ibérico, El caganer trabucaire..., 27/03/2021 - 19:05

Encadenados... pero a los remos de una barca bien cargada en el retiro, a golpe de comitre y a dar vueltas al estanque. A falta de galeras, 12 horas remando hubieran bastado... ¡Ah! y el pueblo de Madrid aplaudiendo y comiendo palomitas...

No hay castigo adecuado para estos memos, van de mártires y no han dado palo al agua en su vida.

#24 BJMR, Bilbao, 27/03/2021 - 19:00

A lo que se ha encadenado bien, con mil candados, es al cargo público, no se le saca ni con aceite hirviendo.