Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2009. 21:00h.

Assetjament al Rei

ETA fa esclatar tres artefactes a Palma de Mallorca

Assetjament al Rei

ETA ha col·lacat tres explosius a Palma

L'organtizació terrorista ETA ha fet una exhibició de força a Mallorca -després de l'atemptat del passat dia 30 en el que ja van morir dos guàrdies civils- amb la col·locació de tres artefactes explosius d'escassa potència. No es descarta que els terroristes siguin els mateixos que van assassinar els dos guàrdies civils a Calvià a finals de juliol i que, per tant, no haurien fugit de l'illa. La policia científica revisarà un bar per esbrinar si la quarta explosió que hi va haver al migdia també s'ha d'atribuir a la banda terrorista. L'operació "Gàbia" continua oberta i als ports i aeroports de les illes s'hi fan controls exhaustius. També s'ha reforçat la seguretat als carrers de Mallorca.

El primer artefacte, d'escassa potència, ha esclatat cap a dos quarts de tres de la tarda al restaurant La Rigoletta, al passeig del Portitxol, davant la platja de Can Tere Antoni, a Palma. L'explosió no ha provocat cap ferit però sí danys materials, segons han confirmat fonts de la lluita antiterrorista i els bombers de l'illa. I això que el restaurant era ple, i alguns clients han afirmat haver sentit una petita explosió, com un "petard fort", i aleshores el propietari del local ha decidit evacuar-lo i trucar a Emergències. Els terroristes havien amagat l'artefacte en una motxilla i l'havien col·locat al fals sostre del lavabo de dones, a prop de la cuina del restaurant.

La segona bomba ha esclatat cap a les quatre de la tarda, en un altre restaurant del mateix passeig anomenat Enco. La policia l'havia localitzat als serveis del local i havia evacuat tots els clients, i els Tedax han deixat que fes explosió, ja que l'artefacte també era d'escassa potència.

Un tercer artefacte ha explotat cap a les sis de la tarda a les galeries comercials de la plaça Major de Palma. L'explosió també ha estat d'escassa intensitat i no ha provocat ferits, ja que a més aquestes galeries no estan obertes al públic en diumenge.

Les explosions han arribat després que a una trucada en nom d'ETA ha alertat de la col·locació de tres artefactes explosius en diversos establiments de restauració de l'illa. La banda terrorista ha especificat que les bombes explotarien entre les dues i les sis de la tarda.

Precisament, ETA ha reivindicat en un comunicat al diari basc "Gara" els últims atemptats comesos durant els mesos de juny i juliol, un dels quals també a l'illa de Mallorca, a Calvià, en què van morir dos guàrdies civils.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Ciutadà Republicà, Barcelona, 10/08/2009 - 22:02

Primera pregunta: Quin cost té una monarquia imposada per el dictador franco?
Segona pregunta: Quin cost té per els ciutadans de les Illes aquestes bombes contra la monarquia?
Tercera pregunta: Paga la pena?

#10 Aclaració, Sunshine, 10/08/2009 - 06:41

Assetjament al POBLE. Al monarca ni s'acosten.

#9 Supervivent, Palma, 09/08/2009 - 22:35

Fins als collons que li posin el "de Mallorca" a Palma. Que ho facin mitjans espanyols ja emprenya, però que ho faci un català ja té pebrots.

#8 No es verdad, Palma, 09/08/2009 - 22:31

Pedro, que no te enteras ni sabes nada: Juanca no existe, le llamamos Juanito. Sí, hay gente que no le quiere, pero a ETA se la odia

#7 No es verdad, Palma, 09/08/2009 - 22:24

¿quién ha dicho que es un acoso al Rey? es falso: las bombas no se han colocado en el Real Club Náutico ni durante las regatas, sino en playas donde van inmigrantes y gente modesta y en paro, en autobús y bici. ETA ataca a los humildes, no al Rey