Política · 8 de Novembre de 2017. 14:53h.

Aturades per exigir "la llibertat dels presos"

Centenars de persones es concentren a la Plaça Sant Jaume

Aturades per exigir "la  llibertat dels presos"

Centenars  de persones s'han concentrat a la Plaça Sant Jaume en resposta a la convocatòria de l'ANC i Òmnium Cultura, CCOO, UGT i USOC, tot i que aquests sindicats no s'han sumat a la convocatòria de vaga de Intersindical-CSC i IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya). En un comunicat les entitats sobiranistes han constatat que "ens sumem a l'aturada general del país per reclamar la llibertat dels presos, contra la repressió i el restabliment dels drets i la democràcia del nostre país”. A la plaça Sant Jaume s'han concentrat  milers de persones; s'ha cridat "llibertat presos polítíics", "independència", "ni un pas enrere", "fora les forces d'ocupació".

CCOO i UGT en un comunicat han dit que "considerem que la ciutadania d'aquest país s'enfronta a polítiques autoritàries molt greus per part del Govern del PP, que és responsable d'un conflicte polític, institucional i, ara, impròpiament jurídic; com a organitzacions més representatives de la classe treballadora, estem concernits per la conculcació de drets i llibertats que estem vivint, i per això organitzem una mobilització pels drets i les llibertats, i manifestem la voluntat de col·laborar amb els espais unitaris i inclusius que treballin en el mateix sentit. La resposta ha de ser de cívica i ha d'involucrar el conjunt de la ciutadania".

"Demanem a l'afiliació de tots dos sindicats l'exercici actiu de la ciutadania cívica, crítica i lliure, i la participació en debats en els seus àmbits d'organització i que, en conseqüència, prenguin personalment les decisions polítiques que creguin convenients. CCOO i UGT són espais plurals políticament i independents de qualsevol força política i per això entenem la diversitat d'opcions de les persones afiliades com una riquesa i un orgull; hem fet propostes concretes de negociació per a la resolució del conflicte que exclouen posicionament unilaterals i rígids. Ens manifestem per la llibertat de Cuixart, Sànchez, Junqueras, Bassa , Borràs, Forn, Rull, Mundó,i Romeva. Reclamem al Senat la retirada de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya".

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jos, VNG (Where is South Denmark), 08/11/2017 - 15:42

Jo de gran vull ser indepe. Tenen temps per a tot.

#4 Mateo, Barcelona, 08/11/2017 - 15:42

Dejarlos con sus concentraciones callejeras. Ahora viene el frio y cada vez les resultará más agradable salir a hacer el primo.

#3 botifler1914, Sinitaca, 08/11/2017 - 15:42

Al paso que van para citar todo el santoral de presos necesitaran más de una hora.

#2 Capit@n España, Van a desgastar la PL. de Sant Jaume. Que pesadez !!!!, 08/11/2017 - 15:33

Solidaridad con los políticos que ganan más del estado.....Solidaridad con los políticos que han roto la convivencia....Solidaridad con los políticos que emplean el dinero para propósitos ilegales....Solidaridad con los políticos que no respetan a quien no piensa como ellos... Que les den.

#1 Unionista, Barcelona, 08/11/2017 - 15:31

¿Paros? pero si nunca trabajan