Publicitat
Política · 8 de Gener de 2010. 18:31h.

Ausàs, 'tocat' per les vegueries

La nova divisió territorial desgasta al conseller de Governació

Ausàs, 'tocat' per les vegueries

El conseller esperava que el seu avantprojecte s'aprovés el passat dia 5

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, d'Esquerra Republicana, ha quedat políticament tocat per la polèmica sobre l'avantprojecte de la nova ordenació territorial de Catalunya, que preveu la recuperació de les vegueries.

L'avantprojecte de divisió territorial presentat per Ausàs ha provocat una considerable polèmica política entre els partits i fins i tot dins del Govern tripartit de la Generalitat.

Els problemes han sorgit immediatament a Tarragona, Reus, Lleida, la Cerdanya, la Val d'Aran, el Penedès i d'altres punts de la geografia catalana, des d'on s'ha plantejat la necessitat d'un ajornament d'aquesta qüestió.

Tot i que Ausàs havia previst que l'avantprojecte seria aprovat en la reunió del Govern del passat dia 5, les tensions i enfrontaments provocats per l'esborrany han obligat a deixar aparcada la seva aprovació.

De fet, ha estat el mateix president Montilla qui ha pres la decisió d'aquest ajornament, davant l'oposició del poderós lobby municipalista del PSC, que ha expressat clarament el seu rebuig. Aquest ajornament ha suposat una evident desautorització d'Ausàs.

D'aquesta manera, Ausàs s'ha vist obligat a admetre que la seva iniciativa no ha tingut èxit i que la recuperació de les vegueries no té calendari ara per ara. Per tant, el conseller fa marxa enrere en els seus projectes inicials.

Ausàs tampoc ha pogut aconseguir un suport total del seu partit, perquè la direcció d'ERC ha preferit no enfrontar-se a Montilla, i de moment es manté a l'expectativa.

En qualsevol cas, i després del fracàs de Ausàs, la polèmica que ha provocat revela que hi ha profundes divisions, i és difícil que l'aprovació de les vegueries es faci en aquesta legislatura, tot i que aquesta qüestió figurava en el programa d'actuació del tripartit.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Joan, BCN, 08/01/2010 - 23:00

ERC no pinta res en aquest govern. Són uns simples titelles a mans del senyor Montilla, Zaragoza, Iceta, tots ells catalans de vàlua inqüestionable.

#1 Gemma, Lleida, 08/01/2010 - 22:39

Ai pobre Ausas, i qué es pensaven del Montilla després de fer-lo president havent perdut estrepitosament les eleccions???