Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2019. 19:09h.

Autocrítica pel procés

Carles Mundó: "Fer una república amb tot en contra és una visió molt optimista de la realitat"

Autocrítica pel procés

L'exconseller de Justícia, Carles Mundó, ha afirmat que "pensar que perquè hem pogut fer un referèndum amb tot en contra podem fer una república amb tot en contra és una visió molt optimista de la realitat" i ha remarcat que dur a terme la DUI és "d'una complexitat extraordinària" en una entrevista a la Revista Mirall en motiu de la publicació del seu llibre 'El referèndum inevitable'.

"La dificultat de fer el referèndum i el de fer la DUI són coses, des del meu punt de vista, incomparables. En el primer cas la dificultat és logística i en el segon és d'una complexitat extraordinària. Pensar que perquè hem pogut fer un referèndum amb tot en contra podem fer una república amb tot en contra és una visió molt optimista de la realitat. La complexitat no és comparable" ha admès l'exconseller de l'Executiu català.

Mundó ha apuntat que "la unilateralitat no l'aplica qui vol sinó qui pot" i ha considerat que "en un context on no es pot acreditar que superi el 50% és molt complicat que tingui l'èxit que es busca".

"Hem d'optar per les vies més útils per aconseguir l'objectiu. La unilateralitat no l'aplica qui vol sinó qui pot, en un context on no es pot acreditar que superi el 50% és molt complicat que tingui l'èxit que es busca" ha afirmat en l'entrevista. Carles Mundó també ha manifestat que "hem d'explicar-nos més i millor: els avantatges i els costos de fer la independència. Com més transparents, honestos i clars més confiança es pot generar".

L'exconseller ha dit que l'Estat "s'esforçarà tot el que pugui i més perquè no se celebri mai" un referèndum i ha considerat que aquest serà inevitable quan "hi hagi una majoria inapel·lable que només es pugui gestionar a partir de posar les urnes i donar veu a la ciutadania". "L'Estat mai ho farà des del convenciment, sinó quan no hi tingui més remei" ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 Sergi Sergio, Barcelona, 04/12/2019 - 18:41

Justificaciones, excusas, rollos, la verdad es la hemos cagado, somos muy burros, no habia mayoria de votantes, no habia mayoria social, no habia apoyo internacional, todo era humo y fantasia, vendimos una moto trucada y averiada, todo fue una estafa.

#15 Argonauta, Argos, 04/12/2019 - 17:23

Todo en contra; el derecho, la democracia, la ley, la sensatez, el sentido comun...

#13 no soy nadie, barcelona, 04/12/2019 - 11:51

Esta "autocrítica" no cala en el espacio craneal entre orejas (aguandas por un hilo interno que recorre una cavidad vacia) de toda la borregada indepe. Ya no hay vuelta atrás. O acabamos con tv3, la inmersión y los ponemos en su sitio o esto no acabará ni en 10 o 20 años

#12 Vaselina, Chez Titole, 04/12/2019 - 10:49

O dit en altres paraules: Cal ser un imbècil per declarar una república sense cap garantía ni suport al darrera. O encara millor: Varem conseguir entabanar una colla que encara eren més rucs que nosaltres. O millor encara: No tenim vergonya.

#12.1 Veciana, Barcelona, 04/12/2019 - 15:17

O millor encara: totes aquestes coses són certes.

#11 Carme, Barcelona, 04/12/2019 - 10:22

Aquest com tots els altres fariseus del sistema ara volen justificar la trapellada que van voler fer. Altres paraules utilitzaria aquest fariseu si el cop hagues triumfat. Son veritables professionals de l'engany i la mentida revestits d'un nivell colossal de covardia, uns fugitnt, els altres blindant-se per possibles multes i alguns desaperescuts