Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2022. 18:19h.

Autoescoles en català

Cent mesures per fomentar la llengua

Autoescoles en català

El Govern ha plantejat un centenar de mesures per fomentar l'ús del català "a tots els àmbits, com el sanitari, educatiu, el món audiovisual o la xarxa d'autoescoles". Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha afegit que "sabem que no hi ha temps a perdre. Hi ha accions que s'han d'adoptar de forma immediata".

Entre aquest cent mesures plantejades a la reunió extraordinària celebrada a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), hi ha la voluntat "d'accelerar" l'ús del català a l'escola i de promoure'l al sistema sanitari, així com la possibilitat per a empreses sancionades per incomplir els drets lingüístics en la línia que inverteixin l'import de les multes en "formació" en català del seu personal contractat.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha detallat en aquest sentit que l'any 2022 portem 456 denúncies i 868 actuacions d'ofici" per incomplir els drets lingüístics i ha subratllat que d'aquestes "el 60% queden arxivades".

L'Executiu, d'altra banda, ha anunciat una "xarxa d'autoescoles en llengua catalana" i, en aquest sentit, ha anunciat "material formatiu en català per tal que tothom pugui examinar-se del carnet de conduir en la nostra llengua".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#32 BEJOTA, bcn, 03/12/2022 - 12:13

MULTAR E IMPONER UN IDIOMA MINORITARIO ES HACERLO ANTIPATICO Y HOSTIL.NINGUN IDIOMA MINORITARIO LO MERECE.

#31 BEJOTA, bcn, 03/12/2022 - 12:11

LA GENTE EN GENERAL QUEREMOS HABLAR VARIOS IDIOMAS COMO LOS LÍDERES SEPARATISTAS Y NO UNA SOLA SIN NINGUNA RELEVANCIA INTERNACIONAL.

#30 Jaime , Figueras, 02/12/2022 - 05:42

Jajajajajajjaja que vergüenza, los EUROS también en catalán???? o así ya están bien? para la buchaca no le importa en catalán o español, el EURO es el EURO, menos impuestos, menos imposiciones inútiles y mas libertad para poder trabajar y pasear tranquilo por esta tierra tan bella y tan llena de hienas de todos los colores y pelajes, de mal a pe

#29 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 01/12/2022 - 02:47

autoescuelas?
Si todas si todas son de propietarios catalanes que hablan catalan, los profes también.
Donde está el gazapo?
Donde está la tortura psicológica que pretenden?
Obligarán en el examen a hacer un examen de catalan? Seguro que lo intentan

#28 joe, Tarragona, 30/11/2022 - 20:50

Por fin!,los prostibulos en catalan,los camellos y carteristas nivel D,jajaja,pero a esta peña de donde la sacan?,ahora entiendo el hecho diferencial,jajaja,los indepes aun estan en el siglo 18.