Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2009. 15:34h.

Aval internacional a la consulta

Uns 30 observadors de diversos països controlaran el desenvolupament de les votacions

Aval internacional a la consulta

El grup d'observadors internacionals, amb membres de la coordinadora catalana que organitza la consulta

Uns 30 observadors internacionals controlaran el desenvolupament de les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebra aquest diumenge a 166 municipis, amb un cens aproximat de 700.000 votants.

El grup d'observadors ha estat presentat aquest dissabte al Ciemen de Barcelona, en un acte organitzat per la coordinadora de la consulta. En nom de la coordinadora, han presentat als observadors Aureli Argemí, president del Ciemen; Jordi Miró, president de la Federació d'Entitats de la Mediterrània; Uriel Bertran, responsable de la campanya, i Anna Arqué, responsable de comunicació internacional de la coordinadora.

Els 30 observadors es distribuiran en grups per les comarques catalanes i elaboraran informes sobre el desenvolupament de la consulta, que seran lliurats al Ciemen i a diversos organismes internacionals relacionats "amb els processos d'emancipació nacional", segons ha explicat Uriel Bertran.

Entre els observadors figuren representants d'organitzacions nacionalistes de Quèbec, Vall d'Aosta, Tirol del Sud, Sardenya, Còrsega, Flandes, Escòcia i Friuli-Venezia Giulia, entre d'altres.

Així mateix, el grup d'observadors compten amb representants d'organitzacions nacionalistes de l'Estat espanyol, en concret, del País Basc i Galícia.

Representants dels observadors internacionals han expressat el seu suport a la consulta, i han resaltat el fet que es realitzi sense el suport de les estructures de l'Estat espanyol. Han parlat durant l'acte Daniel Turp, del Partit Quebequès; Jean-Guy Tlamoni, del grup parlamentari de Corsica Libera; Christopher White, del Scottish Nacional Party, i Eva Klotz, del Partit de la Llibertat (Sudtirol).

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 josepxicot, barcelona, 13/12/2009 - 21:47

Just els que volen ser altra cosa i no poden,arreplegats del Mòn uniu-vos!!

#36 Mr X, bcn, 13/12/2009 - 17:37

Si és que avui no en falta ni un dels neo-nazis espanyols adictes a l'independentisme! Us veig molt i molt actius, amb molta ràbia supurada, molta gana de desacreditar, intoxicar, en fi tot això que se us dona tant bé, nois. Que no us passi res el 2010!

#35 Mikel, Barcelona, 13/12/2009 - 12:44

Això es un aval? Juas juas , quin ridicul

#34 Joan, Baix Llobregat, 13/12/2009 - 10:28

Per què no te´n vas a opinar a Cuenca i ens deixes tranquils, Manuel? Ocupa´t de les qüestions que afectin el teu país, quie és Espanya. Això és Catalunya, noi.

#33 Raquel, Tarragona, 13/12/2009 - 09:13

Deixar votar a IMMIGRANTS i MENORS de 16 anys és desprestigiar la pròpia consulta. Això és POC seriós, per no dir GENS i en cap votació seriosa d'arreu el planeta terra es fa aquest tipus de PALLASSADES com a Catalunya. Tant costava fer-ho seriosament?