Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2013. 15:43h.

Avancen la constitució de la comissió d'estudi del dret a decidir

Estava prevista per al dia 5 de juliol, però es farà el 4 en acabar el ple del Parlament

Avancen la constitució de la comissió d'estudi del dret a decidir

Els diputats, el dia de la votació

La sessió constitutiva de la comissió d'estudi del dret de decidir s’ha avançat un dia i tindrà lloc el dijous 4 de juliol a la tarda -un cop acabat el ple del Parlament-, en comptes del divendres al migdia com s’havia anunciat inicialment. A la sessió constitutiva es ratificarà la presidència de la comissió, per a la qual ha estat proposada Núria de Gispert.

El ple va aprovar el 8 de maig passat la creació de la comissió, amb 106 vots a favor dels grups que l'havien proposada ─CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP─ i 9 en contra, de C's. Els diputats del PPC no van participar a la votació. 

L'objecte de la comissió és estudiar i impulsar les iniciatives polítiques i legislatives que ha d'adoptar el Parlament amb relació al dret de decidir, i analitzar totes les alternatives per poder-lo fer efectiu. 

La comissió la integraran dos membres per grup parlamentari, a més de qui la presideixi. De moment, ja han proposat els seus membres CiU (Núria de Gispert, com a presidenta, i Jordi Turull i Antoni Font); ERC (Marta Rovira i Gemma Calvet); el PSC (Maurici Lucena i Ferran Pedret); ICV-EUiA (Dolors Camats i Jaume Bosch), i la CUP (David Fernàndez i Quim Arrufat).

També és previst que hi puguin comparèixer persones amb perfil tècnic, especialistes i membres d'entitats. El termini per cloure els treballs fineix quan s'acabi la legislatura, i la comissió podrà redactar un informe final.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, bcn, 01/07/2013 - 19:33

La Cámara de Comercio de Lérida reconoce ?desafección? a los productos de Cataluña por la deriva secesionista
El presidente de la entidad ilerdense señala que ?estamos en boca de todos y nos miran con otros ojos? en el resto de España. Culpabiliza a Artur Mas y a la prensa.

#15 joan, barna, 01/07/2013 - 18:13

Desviem l'atenció de la inutilitat del govern amb absurdes comisions que paguem tots!!lluiteu contra l'atur juvenil, les retallades en educació i sanitat i deixeu-vos de tonteries collons!!

#15.1 Antonio, Bcn, 01/07/2013 - 21:00

Hola Joan,
Per poder lluitar contra tot això que dius calen diners.. justament els que l'hi falten a catalunya a causa de l'espoli fiscal que pateix a Espanya. Es a dir, dónar molt més del que torna en inversions i en diners. Et recomano veure aquest video: http://www.youtube.com/watch?v =aedfuT5ffs8

#14 joan, manresa, 01/07/2013 - 17:39

El Casal,17,30 h.--Endevant que tenim molta pressa,molta....,esperem que la Sra. Nuria de Gispert,estigui a l'alçada,si més no,no posar pals a la roda i anar sense fré de má.....,ens caurán moltes critiques,calumnias,demagojias,amenaçes,provocacions....,i esperem que tot acabi amb axó.....

#13 Xavi, BCN, 01/07/2013 - 17:01

A qui se li va pasar pel cap posar alguna cosa el divendres, ara que ha arribat el bon temps? Sort que tenim una Cambra molt espavilada i han pogut reaccionar a temps. Quins collons!!!!

#12 Kropotkin-Progresista de derechas, Vic, 01/07/2013 - 16:30

El Consejo de Estado cuesta 10 millones/año. El Consell per a la Transició Nacional, nada. El que sobra es el segundo...juas, juas...mejor hundidos

#12.1 pepe, andorra, 01/07/2013 - 18:39

pues menos mal del consejo de estado, q si no de donde iban a cobrar todos los dinosaurios de los partidos políticos. Y no te preocupes chaval, q si hay secesion, ya se inventaran algo q sea lo mismo. De verdad q no se como puede haber tanto ingenuo suelto.