El sobiranisme ha bescanviat la independència pel referèndum

Avui fa 18 mesos

Full de ruta de Junts pel Sí

El full de ruta de Junts pel Sí establia que el "Parlament declara la independència" dins d'un període de 18 mesos, que acaba avui. En canvi, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el Govern l'han modificat -amb qüestió de confiança pel mig- i han apostat per la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, que no s'incloïa al programa electoral amb el qual es van presentar a les darreres eleccions al Parlament.

El programa de JxSí estableix que, després de l'entrada en vigor de la llei de transitorietat, "s'iniciarà la segona fase del procés d'elaboració de la Constitució del nou Estat independent amb la convocatòria d'unes eleccions constituents en un període màxim de divuit mesos des de la celebració de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre".

El cap de llista de la coalició sobiranista i conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va manifestar un mes després de les eleccions que "aquest és l'inici d'un camí excepcional que té un calendari de com a màxim 18 mesos".

Malgrat que Puigdemont no va ser investit fins al 10 de gener del 2016, dos mesos i mig després de les eleccions; la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, va assegurar el 20 de gener al Parlament que "aquest nou govern és per construir un nou país i que ningú dubti que es farà en 18 mesos".

Alguns dirigents polítics han recordat que avui s'acaba el termini dels 18 mesos. Per exemple, el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, ha apuntat "avui fa 18 mesos del 27-S, i tot segueix igual... i d'aquí a 18 mesos continuarà igual!".

L'exdiputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha fet ús de la ironia i ha manifestat que "el Parlament ha declarat la independència! Avui són les eleccions constituents promeses per CDC i ERC! Anem a votar! Trobem els col·legis!".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#20 pepe.----, andorra, 28/03/2017 - 12:26

Separatas, sois unos tolais, y lo sabeis, si yo fuera separata estaria muy frustado y mosqueado, bueno, si cobrara subvencion o sueldo del FLA de montoro no. Como se le puede tomar el pelo y jugar con los sentimientos de tantas personas y no sufrir consecuencias por ello. ¿Q pensaria l'avi o F.Layret s

#19 Piticly66, Igualada, 27/03/2017 - 23:37

El sábado: cambio de horario ..hoy: puesta a cero otra vez para los 18 meses .. Vamos, como cada año desde hace ya unos cuantos, nada nuevo .. La zanahoria está al caer, en 18 meses, jajajaja ..

#18 Galba, Bcn, 27/03/2017 - 17:25

No serà que ja som independents i no ens ho han dit?

#17 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 27/03/2017 - 16:05

El procés ens roba!

#16 xavier fabra, only barcelones, 27/03/2017 - 14:46

menuda zanahoria estan todavia intentando coger los seguidores del trapo cubano aragones