Política · 20 de Juliol de 2009. 23:06h.

"Avui no tinc previst canviar el Govern"

El president Montilla declara en una entrevista a TV3 que "el risc de desafecció s'ha atenuat"

"Avui no tinc previst canviar el Govern"

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha entrevistat d'aquest dilluns a la nit al president Montilla

El president de la Generalitat, José Montilla, ha negat que tingui intenció, ara per ara, de realitzar canvis al Govern català, segons la resposta que ha donat a Mònica Terribas, directora de TV3, en una entrevista a la cadena de televisió de Catalunya aquest dilluns a la nit. "Fer canvis al Govern", ha dit, "és una prerrogativa del president de la Generalitat, però avui no ho tinc previst". Davant la insistència de l'entrevistadora, ha ratificat: "Avui, no està previst".

En un altre moment, Montilla ha indicat que, després de l'acord sobre el nou model de finançament, "el risc de desafecció ha desaparegut", encara que després ha anat canviant el raonament, i ha acabat afirmant que aquest risc només "s'ha atenuat".

Sobre aquest assumpte, el president de la Generalitat ha assenyalat inicialment que "el risc de desafecció ha desaparegut", encara que ha afegit que "potser queda alguna cosa [de desafecció]. Si era necessari un nou Estatut, era per això. La desafecció no ve només de la manca de recursos, sinó per una relació de desconfiança amb Espanya, un desconfiança que no està totalment superada".

Després, ha presentat el PP com una de les principals causes d'aquesta "desconfiança", i ha dit que "aquests dies, després de l'acord sobre el finançament, el principal partit de l'oposició està fent anticatalanisme barat", encara que "el risc de desafecció s'ha atenuat ".

Montilla ha defensat durant l'entrevista l'acord sobre finançament, i ha negat l'argument de CiU que no compleix l'Estatut, perquè té una vigència de quatre anys, i no de tres. Segons el resident de la Generalitat, el nou model "entra en vigor en el seu primer any, i ja compleix l'Estatut, encara que s'apliqui al llarg de quatre anys".

Preguntat sobre si serà el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes, s'ha limitat a contestar que "això ho ha de decidir el PSC, encara que tinc la disponibilitat si m'ho demana, però ara no penso en això, ara penso en l'obra de govern".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Josep Portero, Terrassa, 21/07/2009 - 19:13

Benvolgut Ton, a tu, com que de senyor no en tens gaires, aquesta dita set pot aplicar per l'altre adjectiu potser.
Per cert, abans de tractar d'analfabets als demés, potser que li facis una ulladeta a la teva ortografia.

#13 Miquel Segura, Tel Aviv, 21/07/2009 - 12:18

No le preguntó0 si había comido con Pilar Rahola. Ella dijo que sí, a un periodista israelí

#12 Ton, La Catalunya analfabeta de Montilla i cia, 21/07/2009 - 11:23

és allò que de porc i de senyor se n'ha de venir de mena. Aquest home és llastimós i lamentable i el seu analfabetisme hi és patent, per molt que hoi vulgui dissimular, no ha evolucionat des del temps que treballava de manobre. Delirant, tot plegat.

#11 Kim, Bcn, 21/07/2009 - 10:40

He vist bossas d'aire amb més contingut.

#10 Hug, Begur, 21/07/2009 - 09:46

Vaig aguantar fins a la 1h 30 per informarme del finançament. Quines hores de fer-ho!!. Conclusió:. Estem igual de fotuts perque tot esta en funcio de a ma dell govern espanyol . Nosaltres al 100% i pais Basc i Navarra al 150 %. tot molt poc clar.