Política · 11 de Juny de 2009. 14:22h.

Aznar deixa en evidència el PP de Catalunya

L'expresident qüestiona el finançament mentre el PPC demana el màxim

Aznar deixa en evidència el PP de Catalunya

José María Aznar, signant un llibre

L'expresident del PP, José María Aznar, veu en perill la unitat del mercat espanyol i ha tornat a advertir sobre "la desmembración del país" durant la presentació del seu llibre "España puede salir de la crisis" (Planeta). Aznar ha volgut triar expressament Barcelona, l'escola de negocis Esade, per a llançar el seu advertiment.

"Han sido cinco años de socialismo pero también de desmembración del país y quiero decirlo en Barcelona, en Catalunya, porque las empresas catalanas son las que más tienen que ganar en un mercado español sin barreras", ha afirmat.

En la seva opinió, hi ha el risc d'"una segmentación del mercado español en 17 mercados" i de "la ruptura del mercado" en al·lusió, entre d'altes, al pla de l'automòbil aprovat pel Govern català que és diferent a l'anunciat per José Luis Rodríguez Zapatero.

Aznar ha assegurat també que la crisi econòmica, a més de ser global, és conseqüencia del "socialismo ecnòmico" que, al seu parer, ha significat des del 2003 el creixement del dèficit públic, de la despesa pública i del nombre de funcionaris -amb més de tres milions-, entre d'altres i que tot plegat "tiene mucho que ver con al financiación de Catalunya".

L'expresident del Govern espanyol, que ha estat acompanyat per Alícia Sáchez Camacho i la resta de dirigents del PPC, ha deixat en evidència els 'populars' catalans perquè ha qüestionat el finançament autonòmic i ha recordat que l'acord signat el 2001 va ser qualificat per un representant de CiU com "el mejor momento de Catalunya en los últimos 300 años". El PP de Catalunya, com CiU, exigeix el finançament que estableix l'Estatut i ha arribat a xifrar el futur acord en 4.000 milions d'euros a l'any.

Tres dies després de les darreres eleccions europees -amb 'sorpasso' del PP al PSOE-, Aznar ha aprofitat per a reivindicar la seva obra de govern (1996-2008) i, en una referència a Zapatero, ha manifestat que "la confianza se inspira cumpliendo los compromisos" i que "siempre me esmeré per cumplir los compromisos."

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Perplejo, Granollers, 12/06/2009 - 10:39

Si, si....

En la encuensta del RAC de ayer, montada alrededor de esta noticia con intenciones lapidarias, el 66% de la gente afirmó que Cataluña estaba mejor con Aznar que con ZP, en un claro caso de tiro por la culata...

La verdad acaba aflorando....

#1 Juan, BCN, 11/06/2009 - 17:51

Qué raro, con lo super-buenos que son Alicia y Fernández Díaz.....jejejej