Publicitat
Política · 20 de Juny de 2010. 10:58h.

Aznar demanda Francesc Sanuy

Reclama 60.000 euros a l'exconseller per haver dit que "ha anat a Villa Certosa, a les orgies de Berlusconi"

Aznar demanda Francesc Sanuy

Aznar i Berlusconi, en una imatge d'arxiu

L'expresident del govern espanyol José María Aznar reclama 60.000 euros a l'exconseller Francesc Sanuy en concepte d'indemnització per un presumpte delicte d'intromissió en l'honor, segons informa l'Avui. La demanda, actualment en tràmit al jutjat de primera instància número 3 de Pozuelo de Alarcón, la va presentar Aznar arran de la participació de Sanuy en el programa de TVE-Catalunya 59 segons, on l'exconseller va dir, adreçant-se imaginàriament a l'exdirigent popular, "has anat a Villa Certosa, a les orgies de Berlusconi, i t'han retratat igual".

L'advocat d'Aznar, Francisco Velasco, indica en el text de la demanda que en la seva intervenció en el programa, el 3 de novembre passat, Sanuy "llançava crítiques més o menys aspres o feridores referides al meu client" fent ús "legítim" del dret a la llibertat d'expressió, fins que, "en el minut 84.50 [...] va traspassar els límits de la crítica per endinsar-se en l'ofensa personal".

En l'esmentat minut l'exconseller de Consum va dir: "El senyor Aznar va venir a Barcelona i ens va dir a nosaltres que som una societat malalta. I llavors aquí li dic: "Macho, aquí te paras. Perquè tu ets conseller d'administració de la societat Centaurus, que és un fons corrupte d'alt risc del qual a més t'han fotut fora per ineficaç i per incompetent, estàs ficat en la Fórmula 1 amb el teu gendre i has anat a Villa Certosa, a les orgies de Berlusconi, que t'han retratat igual. Ets soci de Murdoch, que ha declarat la guerra a Obama, i estàs en una immobiliària que fa pisos a Sud-amèrica des dels Estats Units. Així que, tú cállate la boca que estás más mono".

Per a la seva defensa, Sanuy aporta el dictamen de la filòloga i professora de la UB Laura Borràs, que sosté que el mateix format del programa "genera un apressament i una precipitació" que "desvirtua la qualitat lingüística d'algunes afirmacions", que al seu torn "veuen alterada la seva correcció sintàctica i semàntica". Segons Borràs, "lingüísticament s'entén que hi ha hagut una elisió que relaciona la Villa Certosa amb les orgies: «Has anat a Villa Certosa (allà on es feien) les orgies del Berlusconi», però elidint aquest element que se sobreentén, perquè tothom coneix l'episodi de les orgies a Vila Certosa. El to amb què ho diu i el gest precís que fa amb el braç, fent al·lusió a la localització, justifica la interpretació".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 John Mai, Singapore, 02/07/2010 - 14:25

Antoni de Mahó, amb H,
Si el SR. SANUY comença a escriure totes les putades que ha rebut Catalunya des dels dirigents espanyols, no tindràs prou vida per acabar de llegir-ho tot.

#4 pepillo, barcelona, 20/06/2010 - 19:15

En Sanuy no és un feixista i és dels nostres, o sigui que pot dir el que vulgui. El que toca és dir, ai, què graciós, i fer jejé, jijí, i de pas haurem aprofitat l\'avinentesa per fer país.

#3 angel, tomares, 20/06/2010 - 18:44

Efectivament, massa poc. I això que Sanuy passa per ser un saberut. Qui els té com pinyes -ja em perdonarà l'apressament i la precipitació- és la Borràs!!!

#2 CCC, BCN, 20/06/2010 - 14:59

Les declaracions del Sr Sanuy van ser del mateix nivell q les del tertulià d'intereconomia. Potser el programa 59' segons es colpista? Potser s'ha de tancar TVE ?

#1 Antoni, Mahón con H, 20/06/2010 - 13:10

Me parece muy bien, lo único que le tenían que haber pedido 180.000 € .Ha ver si aprenden de una vez estos proges de pacotilla.