Política · 10 de Desembre de 2010. 18:05h.

Aznar ja va 'sondejar' Duran com a ministre d'Exteriors

El líder d'Unió té la millor agenda de contactes internacionals de tot l'Estat

Aznar ja va 'sondejar' Duran com a ministre d'Exteriors

Georgi Parvanov entrega la medalla "Caballero de Madara", a Duran

El 1996, després de les primeres eleccions generals que va guanyar José María Aznar, l'aleshores president del PP va 'sondejar' el líder d'Unió com a ministre d'Afers Exteriors. Duran va rebutjar perquè Pujol -quan era el líder de la federació- no era partidari de la participació de CiU als governs de l'Estat.

Però al llarg d'aquest anys, Duran ha cultivat una extensa agenda de contactes a nivell internacional gràcies a la presidència de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés i de la pertinença del seu partit a la Internacional Democristiana, que li ha obert les portes en molts països, sobretot d'Amèrica Llatina, però també d'Europa, com la CDU alemanya.

Com a mostra d'aquests contactes, només recordar que el passat 16 de juliol, el president de la República de Bulgària, Georgi Parvanov, va lliurar personalment la medalla "cavaller de Madar", la més alta distinció d'aquest país, al líder  a Duran -en una cerimònia celebrada a Sofia- per agrair-li la seva contribució a la ratificació per part d’Espanya del tractat d’adhesió de Bulgària a la Unió Europea.

Uns mesos abans, el 10 de gener, es va reunir amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso a Brussel·les per tractar el desenvolupament del procés del Tractat de Lisboa. "Sóc optimista respecte al futur d’Europa -va dir llavors-. Crec que, a vegades, ens falta una certa visió retrospectiva sobre el que ha estat Europa per ser conscients i sensibles del moment que viu actualment la Unió: l’obertura de fronteres, l’obertura de l’acord Schengen a països que fa molt poc temps estaven privats de llibertat i de circulació, dóna una senyal inequívoca d’esperança respecte a Europa i al projecte europeu”.

Duran i Lleida amb el comisari europeu d'energia, Günter Oettinge

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 o le llaman líder o no responde, bcn, 14/12/2010 - 10:49

¿el 'líder' Durán ha abierto puertas a América Latina?¿y a la CDU alemana, nada menos?¿y tiene muy excelentes relaciones con... Bulgaria? cierto, en Sofía no puede caminar por la calle sin que le pidan autógrafos o le hagan fotos

#14 Gran Agenda, bcn, 14/12/2010 - 10:42

¿está Thais Vllas en la agenda de Duràn?¿cómo se valora que una agenda sea mejor o peor? yo no tengo en mi agenda al corrupto de Jaume Matas ¿eso es bueno o malo?. Pero si Durán tiene el móvil de Carla Bruni mira sí, le admito que sea "mejor"

#13 corruptos en la agenda de Duràn, bcn, 14/12/2010 - 10:13

un detalle de la 'mejor agenda' de Duràn: quien le da la mano no es Aznar sino el Jaume Matas, el mallorquí corrupto del PP ex ministro del PHN y del 'Prestige', imputado en 13 delitos corruptos ¡Durán choca la mano de la corrupción pepera! muy buena su agenda sí

#12 Espartero, BCN, 14/12/2010 - 09:22

Yo también tengo un montón de direcciones en hotmail.

#11 jajajaajaja, barcelona, 11/12/2010 - 19:31

Com la millor agenda ? segur pero no de politics internacionals potser d´altra cosa si...qualsevol ministre d´exteriros la te millor, aquests es un senyor que mai ha gestionat res, nomes urbanisme a Lleida , poquet i una conselleria especial, tambe poquet, la resta fons d´ocupacio