Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2012. 10:49h.

Aznar: "Maragall volia ser com el governador de Nova York"

L'expresident del Govern estatal diu que l'objectiu de Maragall era "quatre anys més d'Aznar i fem que esclati Espanya"

Aznar: "Maragall volia ser com el governador de Nova York"

Maragall i Aznar, en una foto d'arxiu

L'expresident del Govern estatal, José María Aznar, ha explicat en el seu llibre de memòries que en la primera reunió que va tenir amb Pasqual Maragall, al 2003, el va interrogar "sobre els seus projectes i objectius".

"Em va contestar -ha seguit- que ell volia ser com el governador de Nova York, que manava sobre totes les àrees de govern i tenia una policia federal. Li vaig contestar que als Estats Units la policia federal és una institució anomenada FBI i que ni el governador de Nova York ni el governador de cap altre estat té competències sobre ella. Però ell insistia en la seva reivindicació: 'Jo vull ser com el governador de Nova York'".

A Memòries I (Planeta), Aznar ha indicat que "quan va acabar amb això del governador, va seguir amb l'AVE. Em va explicar que havia de canviar tot el plantejament de les obres públiques a Espanya: en lloc d'un AVE Madrid-Barcelona, havia de construir un AVE Barcelona-Bilbao i un altre Barcelona-València, perquè això era el just i el convenient".

Segons Aznar, va haver-hi una tercera exigència: "'Augmentar el respecte i el reconeixement a la llengua catalana'. Li vaig preguntar: I això què vol dir? Maragall em va contestar: 'Doncs que cal respectar-la més'. I això en què consisteix? 'A respectar més'. Així va acabar la nostra conversa. Una conversa circular, absurda, inútil, en què Maragall no em deia el que realment pretenia perquè no m'ho podia dir".

Aznar ha remarcat en aquest llibre que encara no ha sortit a la venda, i del qual es coneixen aquests extractes, que "Maragall no buscava un bon acord per a Catalunya, sinó la confrontació amb el PP i la seva exclusió de la vida pública. El seu veritable plantejament era 'quatre anys més d'Aznar i fem que esclati Espanya'".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#11 Rosa, BarcelonA, 20/11/2012 - 12:57

Com es pot un/una fiar-se d' Aznar, que va assegurar que hi havien armes destructives a l' Irak. Que Gadafi era amic seu... Treballa per a MURDOCH i a més a més "assessora" a l'empresa que gestiona la major mina d' or del món, ubicada al Canadà... Si us plau, més serietat!,

#10 Gerard, Barna, 19/11/2012 - 18:48

Aquest home començar a fer pena de tant delirant com és. Si d'una reunió com aquesta n'extreu aquesta conclusió, s'entén que vegi ETA i batasunos per tot arreu. Està malalt.

#9 luisón, asturies, 19/11/2012 - 12:53

..resumiendo lo que siempre habéis querido es pasta...

#9.1 Gerard, Barna, 19/11/2012 - 18:49

Els de la FAES? I tant, per això fan el llibre suposo.

#8 ecioncat, Badalona, 19/11/2012 - 12:14

El nostre estimat President com a mínim tenia l'excusa de la greu malaltia que pateix.
Però vostè Sr. Aznar, vostè quina excusa té? Mes de 200 persones mortes a Atocha segueixen removent-se a les seves tombes per culpa de la seva egolatria, pel seu complexe. Un petit Hitler sense talla política.

#7 AVE_Ansar, maragalia, 18/11/2012 - 17:23

Bueno aqui ya se veian las maragalladas asomar....