Publicitat
Política · 14 de Gener de 2011. 17:27h.

Aznar qüestiona l'Estat de les Autonomies

"Espanya no dóna per tenir 17 organismes, 17 administracions que fan les mateixes coses"

Aznar qüestiona l'Estat de les Autonomies

José María Aznar i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu

L'expresident del Govern espanyol, José María Aznar, ha afirmat que l'actual estat de les autonomies és inviable i ha avançat que si el PP guanya les properes eleccions generals el PP el retallarà. Aznar considera que Espanya "està sent intervinguda de fet" i ara el que s'ha de discutir és si ha de ser "intervinguda de dret",  donada "la situació límit que estem vivint".

"Aquesta configuració de l'Estat, amb tal grau de debilitat, ha de ser reformada en despesa i en ordenació, perquè Espanya no dóna per tenir 17 organismes, 17 administracions que fan les mateixes coses. No podem sostenir aquest Estat tal com està configurat. Espanya és un Estat políticament no viable i financerament, inviable. Algú ha de posar-li el cascavell al gat del sistema i serà el PP", ha comentat l'expresident del Govern espanyol, referint-se a que el PP podria retallar l'actual estat de les autonomies.

Aznar ha fet aquestes declaracions a Lleó, on assisteix a la cimera del PP a l'exterior, on ha titllat l'actual president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'"incompetent".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 JORDI Tallaferro, Barcelona, 17/01/2011 - 21:07

Pel que no dona és per la despesa militar ni per pagar els sous astronòmics dels càrrecs i diputats, ni les subvencions als amics, ni les comissions del cas Palau i altres. Per què no investigan la fugida de diners a paradisos fiscals en lloc d'escanyar més els treballadors?

#47 Rafel de Rubí, Rubí (Països Catalans), 17/01/2011 - 19:33

Llegeixo algun comentari que diu que els que volem deixar de ser una colònia d'un país estranger, som quatre gats. Doncs si els colonitzadors espanyols n'estesin tan segurs, Quin problema tindrien que féssim un referèndum d'autodeterminació?. Per què ens el prohibeixen ???

#46 Marc3, Barcelona, 16/01/2011 - 22:36

Estic d'acord amb Aznar. Catalunya independent, i la resta d'Espanya que en sigui una unica CCAA.

#45 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 16/01/2011 - 12:33

Podria proposar anular estructures repetides o inútils: el Senat, totes les Diputacions provincials, els ministeris buids de contingut, els càrrecs de confiança, els cotxes oficials, la majoria de càrrecs a embaixades i consulats, i la casa Real. Com el sou d'expresidents i exministres.

#44 Miquel, La Rioja, 16/01/2011 - 11:45

Aznar diu en veu alta allò que gairebé tota la clase política espanyola (sigui del signe que sigui) pensa. I, encara més, allò que una immensa part de la població espanyola pensa. El problema no és Aznar sinó espanya.