Publicitat
Política · 16 de Gener de 2012. 10:38h.

Aznar: "se nos ha muerto a todos"

L'expresident espanyol diu que "con Manuel Fraga muere un patriota, un servidor de España"

Aznar: "se nos ha muerto a todos"

José María Aznar va prendre el relleu de Manuel Fraga al capdavant del PP (Foto: ABC)

L'expresident del govern espanyol i president d'Honor del PP, José María Aznar, recorda el patriota i home d'Estat que va ser Manuel Fraga, mort ahir a la nit a Madrid, i recalca que la seva vida va anar al servei d'Espanya i dels espanyols.

"Amb Manuel Fraga mor un patriota, un servidor d'Espanya. Se'ns ha mort a tots, perquè un home d'Estat no mor ni viu de manera ordinària. Un home d'Estat mor i viu per a tots els que va fer seus, per a tots als quals va dedicar la seva vida", afirma Aznar.

En un article que publica l'ABC titulat "Manuel Fraga, in memoriam", l'expresident espanyol rememora la trajectòria pública de qui va ser el seu mentor en el Partit Popular i destaca la "fortuna" de tots els espanyols perquè Fraga "fes d'Espanya la seva vocació, la seva obstinació, el seu horitzó de vida".

"Que estigués aquí en els moments clau de la nostra història política dels darrers 50 anys per fer-la possible i per donar-li un sentit al servei del bé comú. Per dignificar el sentit de la paraula 'política'", escriu Aznar.

Posa en relleu que "va treballar des de dins per l'autodissolució de la dictadura, i ho va fer amb èxit" i afegeix que "Transició", "Constitució" i "Partit Popular" són tres conceptes "senzillament incomprensibles sense Manuel Fraga".

El president d'Honor del PP assegura que la figura de Fraga "va ser pretesament superada pels signes dels temps, però el temps li donarà la seva veritable dimensió històrica".

"Sense ell, tot hauria estat diferent. Només per això, mereix la sincera gratitud de tots els espanyols. Alguns, molts, li devem bastant més", conclou Aznar.

Article de José María Aznar

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Anselm, Sant Vicenç dels Horts, 17/01/2012 - 14:50

Qui diu que s'ha mort ...?

#6 Cartanya, bcn, 16/01/2012 - 16:36

Si o analitzeu, càrrec per càrrec, tots els PPros, i alguns del PSOE, son de família franquista (corre un e-mail que o detalla), per tan aquet dictador, reciclat a demòcrata?, si a mort, o a fet per vosaltres, no per tots!!!, i menys per mi!!!!!!

#5 Josep, Lleida, 16/01/2012 - 14:28

Manuel Fraga, el millor politic de l'estat espanyol del segle XX.
Criticat pels envejosos, desinformats i cutres.
LLastima que ara no mani ell.
Descansi en pau.

#5.1 Jaume, Navàs (El Bages), 16/01/2012 - 15:53

Als Estats Units, Alemanya o Anglaterra aquest paio hauria passat per tribunals de justícia i, amb benevolència immerescuda, potser l'haurien deixat sortir de la presó per anar a morir a casa seva.

#4 sants, sants, 16/01/2012 - 13:34

Home, mira que arriben a ser curtets, diu que: Se nos ha muerto a todos". Noi, es que va així quan un es more, es more per a tothom, no es pot estar viu i mort a la vegada. Espanya cada cop s'assembla més a Matrix. Alguns es van morir abans, i va ser gràcies a ell. Tant de bo es pudreixi als inferns

#3 Terraxa, Terrassa, 16/01/2012 - 11:47

Com va dir el meu avi quan va morir Franco:
"Llàstima que s'hagi mort ara, ara que començava a patir!!!!!"