Publicitat
Política · 10 de Juny de 2009. 13:59h.

Aznar veu Espanya en perill

L'expresident del PP alerta contra "la desmembración del país" i qüestiona el finançament

L'expresident del PP, José María Aznar, veu en perill la unitat del mercat espanyol i ha tornat a advertir sobre "la desmembración del país" durant la presentació del seu llibre "España puede salir de la crisis" (Planeta). Aznar ha volgut triar expressament Barcelona, l'escola de negocis Esade, per a llançar el seu advertiment.

"Han sido cinco años de socialismo pero también de desmembración del país y quiero decirlo en Barcelona, en Catalunya, porque las empresas catalanas son las que más tienen que ganar en un mercado español sin barreras", ha afirmat.

En la seva opinió, hi ha el risc "de una segmentación del mercado esañol en 17 mercados" i de "la ruptura del mercado" en al·lusió, entre d'altres, al pla de l'automòbil aprovat pel Govern català, que és diferent a l'anunciat per José Luis Rodríguez Zapatero.

Aznar ha assegurat també que la crisi econòmica, a més de ser global, és conseqüència del "socialismo econòmico" que, al seu parer, ha significat des del 2003 el creixement del dèficit públic, de la despesa pública i del nombre de funcionaris -amb més de tres milions-, entre d'altres i que tot plegat "tiene mucho que ver con al financiación de Catalunya".

L'expresident del Govern espanyol, que ha estat acompanyat per Alícia Sáchez Camacho i la resta de dirigents del PPC, ha deixat en evidència els 'populars' catalans perquè ha qüestionat el finançament autonòmic i ha recordat que l'acord signat el 2001 va ser qualificat per Jordi Pujol, segons Aznar, com "el mejor momento de Catalunya en los últimos 300 años". El PP de Catalunya, com CiU, exigeix el finançament que estableix l'Estatut i ha arribat a xifrar el futur acord en 4.000 milions d'euros a l'any.

Tres dies després de les darreres eleccions europees -amb 'sorpasso' del PP al PSOE-, Aznar ha aprofitat per a reivindicar la seva obra de govern (1996-2008) i, en una referència a Zapatero, ha manifestat que "la confianza se inspira cumpliendo los compromisos" i que "siempre me esmeré por cumplir los compromisos."

Aznar, a Esade
Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 jose manuel, madrid, 11/06/2009 - 18:22

Y con razón viendo como va Catalunya, aunque no es que su independencia me parezca una tragedia, de facto no aporta mucho más que dinero (y habia que verlo) y problemas.

#47 Tupinada, Reus, 11/06/2009 - 09:44

El que esta en molt perill es la democracia a espanya gracies a gent com Ansar. Ja es comencen a sentir veus a Europa sobre la tupinada a les eleccions europees a espanya. No som capaços ni de comptar correctament els vots

#46 Anna, Bcn, 11/06/2009 - 00:44

Amb la guerra d'Iraq, ja ho va estar en perill... 200 morts sobre la taula, van ser el seu comiat!

#45 http://buseroshartos.blogspot.com/, BCN, 11/06/2009 - 00:05

Buseros hartos lamenta aquesta visió centralista d\'Espanya.

http://buseroshartos.blogspot.com/

#44 Pasqual, BCN, 10/06/2009 - 22:44

Te raó, està en perill, tant de bo no la salvi ni Deu!