Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 11:15h.

Badada de CiU a Madrid

La federació s'equivoca i vota a favor de la LOFCA que deixa l'Estatut "en paper mullat"

CiU ha votat a favor de la Llei Orgànica del Finançament Autonòmic de les Comunitats Autònomes (LOFCA) al Congrés, que havia criticat durament durant la seva tramitació parlamentària perquè, en la seva opinió, retalla finançament de Catalunya. Els dirigents del grup parlamentari s'han afanyat a afirmar, als passadissos de la cambra, que ha estat "per error".

El diputat que havia d'indicar el vot de la resta de membres era el portaveu econòmic, Josep Sánchez Llibre, que avui és protagonista d'informacions en premsa sobre presumptes irregularitats en el finançament d'Unió.

El vot a favor de CiU ha sorprès tothom perquè dilluns passat, el mateix secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, havia informat el passat 16 de novembre que la federació presentaria un veto als Pressupostos Generals de l’Estat en el Senat" després de la reunió de la direcció.

“Creiem que les dues lleis, sobretot la LOFCA votada pels partits que integren el govern de Catalunya, deixen l’Estatut com un paper mullat. Això té una gran transcendència que cal denunciar i explicar”, va afirmar aleshores.

“Un dels grans objectius era intentar que l’Estatut tingués una superioritat per damunt de la LOFCA i que no quedés supeditat a aquesta llei”, va recordar.

El mateix dia, Artur Mas, declarava a Catalunya Ràdio que “la LOFCA, consagra el cafè para todos”.  “A en Carod li interessa fer bondat i el tripartit ha dit que sí. Però des de CiU farem el que calgui per a que la Lofca no entri en vigor, perquè perjudica Catalunya”, va continuar.

Sánchez Llibre, Macias i Duran, en el Congrés, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 Olga Sants, Badalona, 18/12/2009 - 00:44

Si només fos un error haurien de fer plegar al seu responsable (o demanar-li que dimiteixi)

#36 salva, gava, 17/12/2009 - 22:49

I ara diuen que es un "error". jojojo, . CiU torna al redil del seu senyor (España). Per deu per cent per mil ..que pleguin, quina merda de politics ens defensan, son tan inutils que un a de dir a la resta el que han de votar, de que van, au a pastar.

#35 ocell volador, Manresa, 17/12/2009 - 19:35

De veritat penseu que es un error? CyU es un partit espanyolista, primer la retallada a l'estatut i despres per acabar-ho de rematar voten a favor de la LOFCA...
Fem un favor al pais i no deixem que aquests senyors ens governin, a l'oposici´´o eterna.

#34 Moragues, Valles Oriental, 17/12/2009 - 18:21

Ja veureu com la culpa de l'error?..ha estat d'Esquerra. Dolentoits... ha ha ha .. CyU .. quina por amb aquesta polítics tant "professionals" i amatents a la seva feina...

#33 Jordi, Vic, 17/12/2009 - 17:52

BOTIFLERS, BOTIFLERS....