Publicitat

El diputat Carles Castillo veu falta d'"humanitat" del partit amb els presos

Baixa al PSC

El diputat de PSC Carles Castillo, líder del corrent crític "Juliol del 78" i primer càrrec socialista que va visitar a un dirigent independentista a la presó, ha demanat aquest dimarts a l'adreça de el partit la seva baixa com a militant, a causa de la "deriva" de la formació, si bé mantindrà per ara el seu escó al Parlament, segons informa Efe.

Segons han avançat fonts socialistes, Castillo ha enviat aquest matí una carta a la direcció de PSC i al seu líder, Miquel Iceta, al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a la direcció de l'partit a Tarragona, en què "amb molta tristesa" demana oficialment la seva baixa com a militant al "no poder entendre ni compartir" la postura dels socialistes en diverses qüestions.

En la missiva exposa el seu desacord amb que el PSOE digui que té "ànima republicana" però "doni suport" a una monarquia "corrupta"; lamenta el "complex" de PSC davant el fet que càrrecs socialistes, com ell mateix, visitessin els polítics independentistes a la presó, o retreu les campanyes "negatives" contra l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà (ERC) per "intentar canviar dinàmiques" que el PSC "no va voler canviar" mentre va governar.

Si bé Castillo ha decidit trencar definitivament el carnet socialista, aquestes fonts han confirmat que la seva intenció serà mantenir per ara el seu escó com a diputat no adscrit al Parlament per Tarragona, tot i que preveu deixar-ho en pròximes setmanes; mentrestant, no renuncia a seguir formant part de el grup parlamentari de PSC com a independent.

"No entenc per què hi ha tant complex o incapacitat en la direcció de Catalunya, on alguns companys s'han sentit incapaços d'explicar que havien anat a visitar els polítics presos a la presó. Altres no ho han fet. I això no vol dir donar-los cap tipus d'aval polític. És només una qüestió de persones i humanitat", exposa.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#47 Jajjjhajjjahhh, Ciutat a la deriva, 02/09/2020 - 13:19

Hahhhhh falta d’humanitat diu envers a uns delinqüents que no paren de dir que ho tornaran a fer i després davant del jutge diuen que ells no han fet res jajhhajjjjjajajahaja

#46 Indibil, Ilerda, 02/09/2020 - 12:28

Excuses de mal pagador

#45 Joanet, Bcn, 02/09/2020 - 11:26

Sí senyor. No tan sols falta d'humanitat sinó també maldat en molts casos. Qualsevol persona civilitzada li faria vergonya defensar el contrari.

#44 ferran, jonestown, 02/09/2020 - 09:06

manca d’humanitat,els presuspulítics,la monarquía corrupta...

ho deixo,nois...

però l’escó,el sou de diputat i les prebendes que es deriven de tot plegat...això no es toca...

#42 un ciutadà, palau plegamans, 02/09/2020 - 08:17

s'han carregat l'economia i la societat. han despertat uns salvatges que a la setmana de l'odi van destrossar bcn i ho tenen tot fastigos de pintura i plastics grocs tant a ciutats com pobles. han fet escratxos, linxaments i privat de drets a 'qui no pensa igual'.... humanitat diu??