Política · 8 de Maig de 2019. 16:19h.

Ball de noms a l’espai de l’antiga CiU

Diverses candidatures municipals prescindeixen de la marca Junts

Ball de noms a l’espai de l’antiga CiU

Les eleccions municipals del 26 de maig arriben amb un autèntic ball de noms a moltes poblacions, que molts cops fa difícil poder identificar a quin espai pertany cada candidatura. Especialment embolicat es presenta el projecte de l’antiga CiU, posteriorment reconvertit en PDeCAT, que teòricament havia de concórrer a les municipals sota la denominació de Junts per Catalunya.

Tot i que això és el que es va aprovar al consell nacional del PDeCAT del maig del 2018, a l’hora de la veritat, moltes candidatures locals han decidit prescindir d’aquesta marca. És un fet que es pot constatar sobretot en algunes comarques de la Costa Daurada, a Tarragona, una zona on l’independentisme no és hegemònic.

Així, moltes de les candidatures que el 2015 es va presentar encara amb el nom de CiU, ara opten per una gran varietat de noms. És el cas de Vila-seca Segura (Vila-seca), Units per Salou (Salou), Sumem (Calafell), Impulsem Cunit (Cunit), Compromís amb la Bisbal (la Bisbal del Penedès), Tots Fem Riera (la Riera de Gaià) o Convivència (Albinyana).

En molts d’aquests casos, els seus impulsors destaquen el caràcter “municipalista” de la candidatura, mirant d’allunyar-la de les marques del PDeCAT o Junts per Catalunya, tot i que després els seus vots sumin per aquesta formació als Consells Comarcals o a la Diputació de Tarragona.

A Vila-seca (Tarragonès), el successor de Josep Poblet, Pere Segura, ha prescindit de la marca tradicional i ha batejat la candidatura amb el nom de Vila-seca Segura, fent un joc de paraules amb el seu cognom. En l’acte de presentació va voler destacar que el partit vol “representar les múltiples sensibilitats” del municipi.

El mateix ha fet a Albinyana (Baix Penedès) Quim Nin, un dels pesos pesants del PDeCAT a Tarragona, que fins fa pocs mesos era secretari general de Presidència de la Generalitat. Després de vint anys com a alcalde per CiU, ara Nin es presenta sota el nom de Convivència, afirmant que és “un projecte polític nou que supera la dinàmica clàssica de partits”.

Es dona el cas que en molts d’aquests municipis (com Salou, Calafell, Vila-seca, Cunit o el mateix Albinyana), els partits independentistes es van veure superats pels unionistes a les eleccions catalanes del 21-D, amb C’s erigint-se com a vencedor. La voluntat de fugir de l’eix nacional, tan marcat per l’1-O i el procés català, pot haver motivat aquestes candidatures a diluir la marca del PDeCAT o de Junts en aquesta convocatòria electoral.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pedro, tgn, 09/05/2019 - 09:47

Vamos, que jugando al despiste....