Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2014. 12:02h.

Baló d’oxigen de la CUP a CiU

El Govern accepta deu condicions per fer el procés participatiu

Baló d’oxigen de la CUP a CiU

Els tres diputat de la CUP en una foto d'arxiu del passat 7 d'octubre

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha convocat una roda de premsa sorpresa a les onze del matí per anunciar solemnement la recomposició de la “unitat tècnica” del sobiranisme.

Homs ha anunciat un “preacord” amb la CUP sobre l’organització de la consulta del 9 de novembre, rebaixada ara a una gran enquesta.

L’Executiu arriba així a un pacte amb l’única formació, a més d’ICV-EUiA, que ha deixat clar que no concorrerà en una llista unitària en unes plebiscitàries.

La “unitat tècnica”, tanmateix, sembla que exclou ERC i ICV-EUiA. Homs no ha volgut valorar la decisió de l’ecosocialista Joan Herrera de no votar, però ha deixat clar que “és ben lliure de no fer-ho, com Alicia Sánchez-Camacho”.

Les condicions són la creació “d’un òrgan tècnic” de tots els partits per supervisar la consulta, la creació d’una comissió que “controli el desplegament de la consulta”, “assegurar la pluralitat i representativitat” de les comissions territorials, “compartir totes les campanyes institucionals”.

També aixecar “amb tot el detall necessari tot l’operatiu”, “organitzar i vehicular la crida d’observadors internacionals”, “garantir un programa d’acollida” per a aquestes, “campanya deliberativa i de debat”.

I, finalment, que el Govern assumeix “formalment i per escrit” fer possible el 9 de novembre i que es fa “responsable” de “qualsevol incidència”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Omar Jayyam, BCN, 21/10/2014 - 00:02

Primero les dan la comisi´ñon de investigación de pujol, y ahora forman las Candidatures d'Units amd el President.

¿Por qué me parece a mó que estos de la CUP son puro establishment?

#15 Kropotkin, Vic, 20/10/2014 - 14:14

Que pensaran de todo esto los de La Caixa? Jua, jua, jua,..

#14 I la sabata al Pujol per quan?, Girona, 20/10/2014 - 14:08

Aquest 'Fernandes' que se'n torni a Extremadura. Un xarnego emparanoiat que va de ultranacionalista. Què penós. Però ja ha ETA estava plena de xarnegos assimilats que eren més radikals que els propis etarres vascos. Res de nou, doncs.... O col·laboracionistas francesos més nazis que els propis nazis

#14.1 El noi de la xancleta, L'abertzale zamorà., 20/10/2014 - 15:18

D'Extremadura no, de Zamora. D'allà són les arrels profundes del defensor de les essències nacionals catalanes. El xòfer d'Otegui quan venia a Catalunya. L'home de la kale borroka catalana. Si us plau, regaleu-li un set d'higiene personal aquest nadal! Marranot!

#13 Otro Español, Madrid, 20/10/2014 - 14:03

Mas de la mano de los amigos de Bildu y Sortu. Pobre Cataluña.

#12 Fernández Ramos, Assemblea popular.La Comarca.País Petit., 20/10/2014 - 13:31

Els antisistema que viuen del sistema. Un clàssic.