Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2010. 14:23h.

Baló d'oxígen per al PSC

El cas Unió revifa en plena crisi del tripartit

Baló d'oxígen per al PSC

Portada de dimecres d'El Periódico

La resurecció del cas Unió, el presumpt finançament il·legal d'Unió Democràtica, ha revifat amb noves revelacions d'El Periódico en plena crisi del tripartit després de les crítiques d'Ernest Maragall, que va considerar que no tenia "concepte de país" tot i que després va rectificar. Les noves informacions arriben també quan CiU va al capdavant en totes les enquestes i planegen sobre la carrera política no només de Josep Antoni Duran i Lleida, ara que la federació pot recuperar protagonisme a Madrid, sinó també del seu home de confiança, Josep Sánchez Llibre.

Els partits del govern, espercialment PSC i ICV, s'han aferrat a la investigació judicial per a contrarrestar la mala imatge del Govern, sobretot arran que s'hagi sabut que l'Institut Català de Finances (ICF) hauria contribuït al finançament indirecte d'UDC durant l'època de CiU.

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat precisament aquest dimecres, sobre el cas, que “els darrers mesos hem tingut problemes seriosos respecte a casos de corrupció i va haver-hi l’exigència per part del president del Parlament i el President de la Generalitat d'adoptar mesures preventives i eliminar qualsevol ombra de dubte”; per tant “demanem al senyor Mas, que no era un conseller qualsevol en el moment dels fets, i al senyor Duran, líder d’Unió, que donin explicacions públiques”. “És l’hora de les explicacions, és l’hora que Mas i Duran entomin les seves responsabilitats”, ha afegit.

La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha exigit per la seva banda que el que era conseller en cap i candidat de CiU a la presidència de la Generalitat a l’any 2003, Artur Mas, que expliqui "amb quin criteri l’Institut Català de Finances va donar 727.000 euros que ara la Generalitat reclama a UDC, i que van acabar essent una font de la trama de finançament irregular que té el partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida".
 
Així, Ortiz creu que tant el líder de CiU, Artur Mas, com el màxim responsable de la formació política implicada en la trama de finançament il·legal, Josep Antoni Duran i Lleida, “han de comparèixer davant del Parlament de Catalunya”. “El primer com a conseller en cap l’any 2003 durant el darrer Govern de CiU i el segon com a màxim responsable al capdavant de la formació directament implicada en la trama de corrupció per finançament irregular”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Arseni, Vilassarv de Mar, 19/02/2010 - 11:29

La maniobra del Periodico se li ha girat en contra al P$OEmontillisme. És que ja ens anem coneixent!.

#8 laura, l'H, 18/02/2010 - 19:48

El periódico com sempre al servei del PSC-PSOE! ves a saber que hi ha de veritat en tot això. Francament trobo més important tot el que s'està desvetllan de l'incendi d'horta de Sant Joan.

#7 Andreu, BCN, 18/02/2010 - 19:31

És clar, ara ja ningú no se'n recorda de l'alcalde SOCIALISTA de Sta. Coloma. Sembla ser que el tema GramePark va ser una "chiquillada", no?

#6 serrallonga, BCNº, 18/02/2010 - 18:59

quina xorrada de titular! Baló d'oxígen? Però si la notícia la tenien guardada al calaix del carrer Nicaragua en cas de necessitat!
Res passa per casualitat, companys!

#5 David, BCN, 18/02/2010 - 15:17

1.- Estem davant d'un nou tripartit: la Fiscalia, el Periódico i PSC (Nicaragua).
2.- Això de "baló" sona molt malament, jo em pensava que era un "flascó d'oxígen".
3.- Ja els hi està be als lladres d`\\\'Unió, saltejadors de depart