Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2019. 12:54h.

Bany de Carlos Alsina a Torra

El periodista descol·loca al president de la Generalitat

El periodista Carlos Alsina ha donat un bany verbal a Quim Torra durant l'entrevista que el president de la Generalitat ha concedit a Onda Cero. El periodista ha desmuntat un per un tots els arguments d'un Torra que s'ha vist desarborat en diferents fases de l'entrevista.

Torra, d'inici, ha defensat que "hi ha un 80% de catalans que volen resoldre pacíficament l'exercici del dret d'autodeterminació". "Aquest 80% el treuen de l'enquesta del diari Ara?", ha preguntat Alsina. "I de moltes altres enquestes", ha replicat Torra.

"Quina era la pregunta que es feia als enquestats del Diari Ara en la qual vostè es basa per dir que el 80% dels catalans estan a favor de l'autodeterminació? Perquè en la pregunta pot estar el parany ", ha insistit el periodista. "Es preguntava per un referèndum acordat, com a Escòcia", ha replicat Torra.

Alsina ha recordat llavors a Torra que Escòcia és "una nació" i el president li ha respost que Catalunya també. "Vostè sap que no. A l'estatut de Catauña no està definida com una nació. Quantes vegades apareix a paraula sobirania a l'estatut de Catalunya?", ha repreguntat el periodista.

Torra ha al·legat que "si vostè se'n va als textos legals la conversa tindrà dificultats". "M'està demanant que no em fixi en els textos legals i que em fixi en l'enquesta d'un diari independentista", ha ironitzat el periodista.

Un altre moment difícil per Torra ha estat quan ha defensat que els polítics presos ho estan per defensar una idea. "No, vostè defensa la mateixa idea i no està processat. Si defensar l'autodeterminació fos delicte, vostè estaria processat. Està vostè processat?", ha preguntat Alsina. El president ha hagut d'admetre que "no".

D'altra banda, el periodista ha qüestionat que "vostès volen resoldre el conflicte de manera que la societat espanyola accepti el que estan exigint, aquesta és l'única solució que vostès plantegen". "Però no li sembla normal?", li ha preguntat llavors Torra.

"Com vol que em sembli normal que vostè estigui dedicant tota la seva acció política a arrabassar als espanyols la possibilitat de decidir sobre la nació espanyola? Vostè creu que els espanyols no tenim dret a decidir on comença i on acaba Espanya?", ha sentenciat Alsina.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#33 Pep, Mataró, 14/02/2019 - 08:34

Visto lo visto el MHP. tiene un nivel
Como para ser presidente de una comunidad de vecinos no da para
MAS

#32 Vikander , Cornellá, 14/02/2019 - 01:38

"La democracia está por delante de las leyes". Eso dice el maestro. Y se queda tan ancho. Democracia personalizada al más puro estilo Maduro. No se puede ser más totalitario. Con ese discurso se ganará el respeto de toda Europa, sí señor. Sigue así, campeón.

#31 JC, Barcelona, 13/02/2019 - 22:08

El independentismo, intelectualmente, no tiene ni media hostia. "Dialogar" para ellos significa que el pueblo español renuncie a las fronteras de su país y que PSOE, PP y Ciudadanos, entre otros partidos, renuncien a su ideario político. Si no hacen eso, es que no que no quieren "dialogar".

#30 Albert, BCN, 13/02/2019 - 21:12

El señor Torra es el prototipo de indepe, cerrado, cerrado, cerrado y justito de entendederas... es la tipica persona que no quiere entender nada, asi es imposible dialogar

#29 Viçens, Sant Celoni, 13/02/2019 - 20:40

Sense voler desmerèixer al senyor Alsina, atonyinar o deixar KO a aquest senyor no resulta gaire difícil. Els arguments indepents mai han destacat per res. Només per la inversió en mitjans de telecomunicació al servei, arrossegant-se a la subvenció.
Per altre banda estan acostumats a que les entrevistes siguin un massatge en els seus mitjans