Publicitat
Política · 16 de Maig de 2015. 20:38h.

Barcelona en Comú promet 8.000 pisos de lloguer social

Volen que els bancs els posin "a disposició” de la ciutadania

Barcelona en Comú promet 8.000 pisos de lloguer social

Colau, durant la seva intervenció

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat avui que “ens proposem mobilitzar 8.000 nous pisos de lloguer social”, entre la recuperació de pisos buits i la construcció en solars que ja estan disponibles.

“No volem fer grans promeses electorals, ens posem objectius de mínims que siguin realitzables”, amb la voluntat política d’assolir l’horitzó que “un 15% del parc d’habitatge de la ciutat sigui de lloguer social”.

“És urgent fer un cens ben fet dels pisos buits que hi ha a la ciutat”, ha assegurat Colau, ja que “una ciutat que es vulgui sentir orgullosa de si mateixa no pot permetre que hi hagi famílies al carrer mentre hi ha milers de pisos buits”.

“Interpel·larem a les entitats financeres, les convocarem públicament davant de la ciutadania perquè posin aquests pisos a disposició”, i “s’aplicaran les sancions previstes a la llei en aquells casos que no vulguin col·laborar”, ha explicat Colau.

En un acte de barri a la plaça de la Modernitat de Sant Andreu, ha plantejat també programes d’incentiu a la rehabilitació o a la conversió d’apartaments turístics en habitatge de lloguer social, així com exercir el dret preferent de l’Ajuntament per tal d’incorporar al fons d’habitatge públic els pisos procedents d’execucions hipotecàries.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Ada, voler no es poder vigila no et posis a repa. vegafes, BCM, 17/05/2015 - 19:09

Ada,.voler no es poder. Vigila no et posis a repartir allò que no és teu i,.que si ho fóra, potser t'hi pensaries dues vegades.

#9 joan, manresa, 17/05/2015 - 17:43

tinu.)ofensa a tot una gent que va lluitar amb sacrificis...,Vosté vol regalar lo que deu tenir algun propietari..,sigui qui sigui...,pro clar ,no 8.000,no,al ritme que arriva de gent ya en pot preparar 10 vegades més o potser a molts més.pro Sra.Colau no vulgui que paguin altre cop els matexos.

#8 joan, manresa, 17/05/2015 - 17:40

tinu.9---de tota mena de feinas,amb ofici o sense ,foten tantas horas com es podía.Tot per tirar endevant la familia i arribar amb molts estalvis i sacrificis arribar a pagat (amb hipoteca clar)un pis o una caseta.I Vosté are u regala tot sense cap esforç....,Vosté no te vergonya.Es una (con

#6 Bolivariano, Caracas, 17/05/2015 - 15:02

Colau, mi vecino, con el que no me llevo muy bien, tiene un piso vacío en la Barceloneta que dice que es para cuando su hijo se case, pero es mentira, porque su hijo no tiene ni novia. Cuando seas alcaldesa, te paso la dirección y le metes un inquilino forzoso, a ser posible de esos que arrasan todo

#5 peter, Barcelona, 17/05/2015 - 10:37

Sí se puede! Sí se puede! Vivir de gorra! Vivir de gorra!