Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2018. 09:57h.

Barcelona, en estat d'alerta

Més d'una desena de punts calents a la capital catalana durant el Consell de Ministres

Barcelona, en estat d'alerta

La celebració del Consell de Ministres a Barcelona, considerada una "provocació" per part de l'independentisme, ha posat en alerta la capital catalana, on milers de membres de les forces de seguretat -entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional- vetllaran perquè no es produeixin incidents.

Malgrat això, els CDR ja han anunciat tota mena de mobilitzacions i es tem que, com ja ha succeït en els últims mesos, s'acabin produint enfrontaments entre policies i manifestants. El codi penal adverteix en aquest sentit amb penes de fins a cinc anys de presó per a qui intenti impedir el normal funcionament del consell.

A més, independentistes s'han organitzat a través de les xarxes socials per ocupar les principals infraestructures catalanes, com ara els diferents aeroports, autopistes, ports, les rondes barcelonines i fins i tot la Diagonal.

D'aquesta manera, s'esperen talls de trànsit a la frontera amb la Comunitat Valenciana, Aragó, Lleida, Andorra o el Pertus. També una marxa de vehicles des de Torroella de Montgrí fins a Barcelona i també des de Manresa fins a la capital catalana. Dels mateixa manera, està prevista una concentració davant la subdelegació del govern a Girona, l'atur del port de Tarragona i talls a l'aeroport de Reus.

A Barcelona, hi ha multitud de punts calents i els agents hauran de vetllar per la seguretat a tota la ciutat. A les 7.45 hores els CDR han cridat a tallar infraestructures com ara l'accés a l'Aeroport del Prat. A les 9 hores està prevista una concentració massiva de vehicles a la Ciutat de la Justícia. També s'ha cridat a tallar el port de Barcelona.

A les 10 del matí Societat Civil Catalana ha convocat un acte a la plaça Sant Jaume i a les 10.30 està previst l'inici del Consell de Ministres a la Llotja de Mar. A les 11 està prevista una concentració d'ERC, PDECAT i Òmnium a les estació de França.

Paral·lelament, s'han convocat una concentració de Mossos per la Democràcia al Passeig de Picasso (10.30) i un acte explicatiu de la República Catalana a la Plaça de Llevant (19.30). A les 18 hores, els CDR i altres grups independentistes han convocat una manifestació als Jardinets de Gràcia.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 opinador, Barcelona, 20/12/2018 - 16:48

no sé porqué movilizan tanta policia, lo que tendrían que movilizar son barrenderos para limpiar todo el fem que nos dejará en las calles tanto cabestro aborregado

#4 La Mare Superiora, Saint Kitts and Nevis, 20/12/2018 - 15:20

Andorra? I no hi podré anar a comprar xocolata i formatge en cotxe oficial escoltat pels mossos?

#4.1 opinador, Barcelona, 20/12/2018 - 16:46

sí llevas en el maletero bolsas de basura llenas con billetes de 500 como tu junior sí

#4.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/12/2018 - 18:10

Ay señora! I que farà ara amb els missals que tenia preparats?

#3 Santi F., BCN, 20/12/2018 - 11:15

Y qué conseguirán con todo ésto? Arruinarnos aún más?

#2 Mireia, Barcelona, 20/12/2018 - 10:43

El pocavergonya del pastisser boig es deu estar frotant les mans davant un bon plat de musclus i de postres uns bombons de xocolata belga. Aquest i els seu padrí el vanitós tal Mas son els que haurien d'estar engargolats ens aquests moments, els altres van ser marionetes d'aquest parell que han de pagar un dia o altre el mal que han fet al pais.

#1 ElBarselono, Bestiola amb forma humana, 20/12/2018 - 10:41

Pero todo lo que dice la Arrimadas es mentira. En Cataluña cunde la normalidad y la paz